Mobil +90 532 212 45 90

Ring oss +90 242 324 5494

Mina favoriter ( 0 )
Visa mina favoritobjekt

2023 Turkiet Turism Vision

6.12.2017

2023 Turkiet turism vision plan är ett ambitiöst projekt av den turkiska regeringen att vara ett av världens fem största länder för turister och intäkter. Med tanke på den globala resebranschens konkurrenskraft och den omfattande planeringen som behövs. Vissa kan säga att Turkiet kryper efter det omöjliga, men de står en bra chans att uppnå det. För att förstå varför och hur de kan göra det måste vi först titta på varför de vill göra det.

Världshandelsorganisationen säger år 2030, 1.8 miljarder människor reser varje år. Låga priser, globala förbindelser och aktuella reseuppdateringar högst upp på fingrarna på internet innebär att resor inte kommer att bli en lyx, men en viktig del av livet.

De 1.8 miljarderna resenärer kommer att spendera 7.2 biljoner dollar på boende, mat, underhållning, utflykter och flygningar. Turkiet vill ha en bit av paj eftersom det kommer att bidra kraftigt till ekonomin och sysselsättningen, för att bara nämna några fördelar.

Medan andra sektorer som import, export, energi och finansiering kan ta in pengar, innebär snabbväxeln i resebranschen att pengarna är fria. Ännu viktigare är att turister är bra word of mouth annonsörer.

Huvudstrategier för 2023 Turkiet Turism Vision Plan

2023 Turkiet Turism vision plan för turist besökare och intäkter.

1. Regionalt erkännande och diversifiering

I stället för att bara främja landet som ett resmål som erbjuder samma attraktioner, har den turkiska regeringen nivån på turismens främjande till regionala distrikt. Att erkänna de enskilda egenskaperna hos varje region innebär att varje nisch av turism är tillgänglig.

Egeiska havet och Medelhavsområdet är idealiska stranddestinationer. Men ansträngningarna har också spelat för att främja den turkiska rivieras gulet segelindustri. Ayder Plateau och Uzungol i nordöstra, är exempel på platåsturism medan Antalya är känd för sin äventyrssport. Turistorter i Antalya är ett bra rykte runt om i världen.

Spa turismen tog av i Izmir distriktet, medan Istanbul raker i dollar som ett medicinskt turistmål med förfaranden som hårtransplantationer och plastikkirurgi. Cappadocien främjar sig med vackra och unika landskap, och grottens hotell gör det också till ett toppmål för smekmånad.

Matsturismen har också blomstrat eftersom varje distriktshöjdpunkt är regionala klassiker som oliver från Egeiska havet, gatan mat i Istanbul, ost och honung från Kars eller baklava från Gaziantep. Sådan är det geografiska landskapet, regionala traditioner och turismens historia. Det har varje nisch av turismen att helt dominera marknaden.

2. Diversifiering av nationaliteter

Även om turkisk turism började bli populär på 1980 talet, var det i många år bara en favorit för britterna, ryssarna och tyskarna. Tyvärr, när regionala skillnader inträffar som vid skjutningen av den ryska strålen 2015, kan detta allvarligt hindra flödet av en nationalitet som turister.

Av denna anledning, för att säkerställa hållbarheten i sin turismindustri, marknadsför Turkiet sig över hela världen. 2018 är året för turism i Kina och Turkiet smider också nära relationer med indianerna och Qataris. Under de senaste åren har medborgare i Mellanöstern ökat dramatiskt när de flockar till områden som Bursa och Yalova. De matchar deras kulturella övertygelser och bakgrunder. Turkiet lägger ut välkomstmattan för alla oavsett nationalitet eller religion.

3. PPP-affärsmodellen

År 2017 meddelade den turkiska regeringen att de letar efter fler PPP-affärsmodeller för att växa turism industrin. Affärsmodellen för PPP står för offentlig-privat partnerskap och innebär att man finansierar och driver verksamheter och infrastrukturmodeller.

En av de största fördelarna är att kostnaden inte sitter på budgeten och Turkiet har använt denna affärsmodell sedan 1980-talet. Den nya tredje flygplatsen i Istanbul är ett sådant exempel, och flera medicinska turismanläggningar har upprättats med hjälp av PPP.

Slutligen är det viktigt att erkänna turkisk turism har redan uppnått mycket. Under 2014, innan globala händelser påverkade resebranschen, var det den sjätte mest besökta destinationen i världen.

Medan landet har tagit ett slag i åren sedan, förutspår många branschinspektörer att det kommer att vara tillbaka på rätt spår 2018 och för att uppnå Turkiet Turism 2023 Vision Plan med ära och lätthet.

Nyheter8.07.2021
Hur köper jag ett hus i Turkiet?
26.06.2021
Fakta som du bör känna till om du vill investera eller bo i Turkiet
18.06.2021
Fastighetsinvesteringar i Turkiet i tre huvudstadier
11.06.2021
Vanliga Missuppfattningar om Fastighetsinvesteringar i Turkiet
10.06.2021
Hur köper jag en fastighet i Turkiet säkert?
8.06.2021
Vi har ett nytt kontor i Ankara!
3.06.2021
Prisöversikt för fastigheter - Är fastigheter billiga eller dyra i Turkiet?
10.05.2021
Hur man blir en Turkisk medborgare som Pakistansk?
Läs alla nyheter
GÅ TILL
TOPPEN