Ring oss +90242 324 5494 Sverige +46 31-757 0507

Mina favoriter ( 0 )
Visa mina favoritobjekt

Antalyas biogasprojekt för att generera el från sopor

7.7.2017

Antalyas biogasprojekt för att generera el från soporBorgmästare i Antalya, Menderes Türel har meddelat att försök kommer att börja denna månad på en anläggning som kommer att generera el från sopor. Märkning av projektet som en strålande utveckling för Antalya, sade han att 4000 ton fabrik kommer att producera 25 MWh el per dag.

Biogasavfall kraftverket alltmer populärt runt om i världen och välkomnas eftersom det inte bara är miljövänligt men också för ekonomin. Det eliminerar problemet med utsläpp av kol och metan i luften, vilket ofta förekommer i stora deponier, där soporna lämnas för att ruttna över många år.

I fall av större städerna med höga befolkningsantal är uppbyggnaden av metangas också mycket farlig, men med biogasteknik för att omvandla den till el, skär ut faren.

Kör av ITC Turkiye, som specialiserat sig på integrerad fastavfallshantering, kommer de att starta processen genom att sätta sopor till kraftverket där den sönderdelas och förstörs i jäsningstankar.

Metangas extraheras sedan från tankarna och bränns i el medan rester är reducerade till aska. Tjugo motorer, var och en med en kapacitet på 1,4 megawatt, kommer att användas för att byta metangas till el för att driva hem och företag. Projektet kommer att generera 17 miljoner kWh el per år.

Menderes Türel tillade att detta är möjligen den största, mest moderna kraftsintegrerade återvinnings- och bortskaffningsanläggningen för avfallshantering i Turkiet. Landets första biogascenter öppnade i Istanbul år 2009, och sedan dess har olika projekt runt om i landet koncentrerat sig på att föra denna teknik till tross av Turkiets energisektor.

Antalyas första biogas kraftverk i Manavgat

Den nya anläggningen är inte det första försöket från Antalya kommun att vara miljövänlig samtidigt som den läggs till ekonomin. För dem som söker bosätta sig i Turkiet och planerar att köpa en fastighet i Antalya är miljön en mycket viktig punkt att uppmärksamma. År 2013 var Manavgat Miljöskydd turism infrastruktur konstruktion och drift förening (MATAB) inblandat i ett projekt av Arel Energy för att inrätta Antalyas första biogasanläggning.

Efter att ha fått tillstånd från statstjänstemän, säkrade de 15-åriga licenser från Energiministeriet. Energi är också samma företag som driver liknande anläggningar i de turkiska provinserna Afyon, Isparta och Zonguldak.

Ta med biogasbegreppet till Alanya

Ta med biogasbegreppet till Alanya

Borgmästare Menderes Türel är övertygad om det miljömässiga och ekonomiska värdet av Antalya-fabriken och har också meddelat att de fortsätter arbetet med att inrätta en liknande biogasanläggning i Alanya-området, som genom åren har utvecklats från en liten stad till en stor stadsbostad.

Planer för att ta med biogaskonceptet till Alanya har tidigare diskuterats som en del av en massorganisation i Antalya för att hantera deponierna. Medan projektet fortfarande håller på att ske, med framgången med Manavgat och Antalya kraftverk, ser Alanya ut att följa med att bli miljövänlig genom att använda biogas.

Nyheter23.3.2018
GYODERs Nya Medlem: Antalya Homes Emlak AŞ
20.3.2018
Kostnad för Levande i Turkiet
5.3.2018
Prisbelönt Konyaalti Kust Projekt i Antalya
23.2.2018
Antalya Homes är Igång för Godhet
19.2.2018
Det Turkiska Ekonomi och Fastighet Marknad i 2018
27.1.2018
Vad är Brutto och Netto Kvadratmeter och Varför Spelar det Någon Roll?
2.1.2018
Antalya Homes Accepterar nu Bitcoin för Turkisk Fastighetsförsäljning
20.12.2017
Mottagning lagfarten är lättare för utländska köpare
Läs alla nyheter
GÅ TILL
TOPPEN
Vi anställer