Mobil +90 532 212 45 90

Ring oss +90 242 324 5494

Mina favoriter ( 0 )
Visa mina favoritobjekt

Arbetssätt och fynd Jobb i Turkiet som Utlänning

21.06.2018

Expat jobbmöjligheter i Turkiet

Fråga: Jag är expat, kan jag arbeta i Turkiet?

Svar: Ja, du kan definitivt - och många gör det - eftersom Turkiet nyligen överträffade över 100 000 ansökningar om arbetstillstånd till utländska medborgare i år. Och med de senaste regeringens initiativ som förenklar förfarandet för arbetstillstånd - finns det ingen bättre tid att tillämpa!

Det är bra nyheter, så var hittar jag arbete i Turkiet?

Arbetet är tillgängligt i Turkiet om dina kvalifikationer matchar den annonserade positionen. För de flesta av annonserade lediga platser hittar du naturligtvis arbetsgivarens behov av kunskap om det lokala språket, Turkiska. Men det finns sektorer i den lokala ekonomin som regelbundet annonserar positioner där flytande i Turkiska inte är obligatoriskt. Medan kunskap om lite Turkiska skulle hjälpa, accepterar följande positioner i allmänhet lite-till-inget Turkiska.

Engelska talande barnflickor

Det finns alltid stor efterfrågan på inhemska engelsktalande utlänningar - speciellt kvalificerade lärare - som är svårare för engelska lärarjobb. Möjligheterna är fortfarande gott om du för närvarande inte är en kvalificerad lärare, eftersom många inhemska engelska utlänningar har säkerställt lärarjobb hos offentliga och privata skolor. Det finns också jobbmöjligheter i Turkiet för engelsktalande expats i privat handledning, särskilt engelska som andraspråk (ESL). Att hjälpa förbereda studenter för ESL-tentor och allmän kursarbete är en populär väg till regelbunden anställning för engelsktalande utlänningar i Turkiet.

Engelsktalande barnflickor i Turkiet är ofta efterfrågade eftersom föräldrar vill utsätta sina barn för engelska tidigt i livet. Annonserade tjänster för barnflickor består av en lön plus boendeinredning inklusive boende och måltider, med vissa tjänster endast vid vissa tider, vanligtvis före och efter skoltimmarna.

Jobbmöjligheter i Turkiet för flerspråkiga expat

Jag talar engelska och flera andra språk - kan jag hitta arbete i Turkiet?

Vill du arbeta med oss på Antalya Homes? Välkommen!

Turismjobb i Turkiet för expats

Förutom undervisning och barnbarnsjobb är Turkiets turistsektor en aktiv arbetsgivare för utlandsarbetare, särskilt flerspråkiga talare. Ju fler språk du känner, desto mer värdefulla kvalifikationer för arbetsgivaren och desto större är dina jobbmöjligheter. Flerspråkiga talare är alltid efterfrågade i turistnäringen med särskilt behov av kandidater som är flytande i ryska, arabiska, tyska, holländska och engelska.

Internationella organisationer i Turkiet

Turkiet är känt för sina humanitära ansträngningar och många internationella humanitära organisationer har en närvaro i Turkiet. Internationella humanitära organisationer annonserar ofta lediga platser för flerspråkiga kandidater.

Anställa: Fastighetsmäklare i Turkiet

Ledande fastighetsbyråer med en internationell kundbas är aktiva arbetsgivare för expats som talar flera språk. Det finns ofta tillfällen då turkiska fastighetsmäklare annonserar öppna lediga platser för flerspråkig personal.

Kvoter och yrke exklusivitet

I ett försök att skydda den nationella arbetskraftsintressen genomför Turkiet ett kvotsystem för utländska anställda: en utlandsarbetare per fem turkiska arbetare i ett företag. Dessutom är vissa yrken exklusiva för turkiska medborgare, till exempel: advokater, tjänstemän, tull och invandring, omvårdnad, veterinärer och farmaceuter.

Arbetstillstånd

Utländskamedborgare kan inte få ett arbetstillstånd på deras vägnar, ansökan bör göras av arbetsgivaren eller dess konsultföretag. Om du är utomlands kan du ansöka om ditt arbetstillstånd i ditt hemland genom det lokala turkiska konsulatet. Om du är i Turkiet ansöker din arbetsgivare om ditt arbetsvisum för dina räkning. Din arbetsgivare kommer att kräva följande dokument: ditt pass (med minst sex månaders giltighet), dina kvalifikationer (examen, certifikat osv.), Fyra biometriska passfoton, ifylld ansökningsformulär för arbetstillstånd. Din arbetsgivare kommer att vara skyldig att lämna in ett bekräftelsesbrev för din anställning till det Turkiska ministeriet för arbets- och socialförsäkring.

Arbetssätt och fynd Jobb i Turkiet som Utlänning

Arbetstillstånd för företagare och investerare

För egenföretagare erbjuder Turkiet ett års arbetstillstånd för att låta dig utforska affärsmöjligheter, bedriva forskning, delta i mässor och integrera ett företag. Om du är en investerare erbjuder Turkiet medborgarskap om du uppfyller något av följande krav:

1. Investera minst fem hundra tusen amerikanska dollar (500 000 USD) under en minimilängd på tre (3) år i en fast insättning i en lokal turkisk bank, statsobligationer eller turkiska fastighetsinvesteringar (REIT).

2. Köp fastigheter för inte mindre än två hundra femtiotusen amerikanska dollar (250 000 USD) och åta sig i registret att du inte kommer att sälja fastigheten på minst tre (3) år. Investeringskällan måste självfinansieras och betala i sin helhet (ingen bankfinansiering eller kredit tillåten under denna kategori tillstånd).

3. Skapa sysselsättning för minst femtio (50) anställda, ge alla anställda social trygghet och upprätthålla betalningar för företag, anställda och socialförsäkring i minst tre (3) år. Din arbetstillstånd ger social trygghet och hälsovård Turkiets statliga socialförsäkring kallas Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) och alla invånare är täckta, såvida du inte har täckning från utlandet eller lokal privat sjukförsäkring. Som anställd har du rätt till sjukvård på statliga sjukhus och kliniker under Turkiets sociala trygghetssystem. Täckningen omfattar de flesta hälsotjänster som fastighetsundersökningar, läkemedel, röntgen- och laboratorietester, operationer, tandbehandling och graviditet. Månatliga sociala betalningar är kopplade till brutto minimilön. För att ansöka om sjukvårdstäckning behöver du en fullständig medicinsk rapport från ett statligt sjukhus, ditt arbets- eller uppehållstillstånd, ditt pass och en översatt och notiserad kopia av ditt äktenskapsintyg (om du vill gå med som par). För att lägga till barn krävs översatta (och ibland legaliserade) födelsecertifikat.

Turkos kortprogram

Ett nyligen nytt invandringsinitiativ för regeringen lanserar programmet Turkos kort som tilldelar bostad till sökande som uppfyller någon av följande kategorier:

• Mycket skickliga och eftertraktade yrken krävs i Turkiet
• Vetenskapman eller forskare
• investerare
• Framgångsrika idrottsidrottare, artister eller underhållare
• Ett bidrag till främjandet av Turkiet och dess kultur

Den framgångsrika sökandens familjemedlemmar förlängs också samma fördelar med turkoskortprogrammet.

Under det senaste årtiondet, drakoniska och föråldrade lagar om att arbeta i Turkiet som utlänning har förändrats till det bättre. Med i före sekelskiftet, långt före arbetade många utlänningar illegalt i landet, och resultaten var katastrofala. De hade inte hälsodäckning och var ofta överarbetade och lurade av lön.

Tack och lov, dessa dagar är borta och utlänningar som vill bo och arbeta i Turkiet har nu fler alternativ.

Mer Information om Turkiska Livsstilar

 Vad är Levnadskostnaden i Turkiet?: Att undanröja kostnaden för en bekväm Turkisk livsstil.
• Utbildning: Vi tittar på internationella skolor och hur du ser till att ditt barn får en bra utbildning.
• Köpa egendom i Turkiet: Råd och tips om plats, fastighetsmäklare och hantering av ekonomi.

Nyheter19.09.2020
Du kan köpa en fastighet med kryptovaluta med bara ett klick
19.08.2020
Arkitektoniska husstilar i Turkiet
11.08.2020
Explore Turkish Realty Första Utgåvan Publicerad
27.07.2020
Bästa ställena att köpa ett semesterhus i Medelhavsområdet
16.07.2020
Det är rätt tid att köpa fastighet i Turkiet
14.07.2020
Nya preferenser på den turkiska fastighetsmarknaden efter Covid-19
4.07.2020
Köpa bil i Turkiet och Resor till Turkiet
26.06.2020
Från Antalya Homes Emlak AŞ till Tekçe Overseas Gayrimenkul AŞ
Läs alla nyheter
GÅ TILL
TOPPEN