Ring oss +90 242 324 5494

Mina favoriter ( 0 )
Visa mina favoritobjekt

Arbetssätt och fynd Jobb i Turkiet som Utlänning

21.6.2018

Under det senaste årtiondet, drakoniska och föråldrade lagar om att arbeta i Turkiet som utlänning har förändrats till det bättre. Med i före sekelskiftet, långt före arbetade många utlänningar illegalt i landet, och resultaten var katastrofala. De hade inte hälsodäckning och var ofta överarbetade och lurade av lön.

Tack och lov, dessa dagar är borta och utlänningar som vill bo och arbeta i Turkiet har nu fler alternativ.

Arbetar i Turkiet som Utlänning: Jobb Du Kan Göra

Utlänningar är berättigade att arbeta inom många branscher, men det finns några undantag. Säkerhets- och tulljobb är förbjudna som är sjöfartsindustrin. Du kan inte arbeta inom medicinsk eller juridisk sektor, inklusive omvårdnad, tandvård, veterinär och läkemedel. Du är också förbjuden att arbeta i notarius publicus och praktiserande lag.

Vissa utlänningar vill vara reseguider, men jobbet tar flera års träning och kräver att arbetstagare sätter prov för att få sina kvalifikationer. Men säsongsarbeten som att vara semesterresenär eller hotellunderhållspersonal är öppna för utlänningar.

Ett annat populärt val är att undervisa engelska. Ni behöver en TESOL-kvalifikation (Lärare av Engelska till Talare på Andra Språk), och att planera dina lektioner noggrant, men många lärare säger att det är oerhört givande och boende ingår ofta.

Utöver det, vissa utlänningar arbetar för internationella företag med kontor i större städer. Om du har en skicklig handel är dina chanser att få ett välbetalt jobb högre.

Arbetssätt och fynd Jobb i Turkiet som Utlänning

Arbetstillstånd för Utlänningar

Arbete och Social Välfärd Departement har godkänt 104,915 arbetstillstånds tillämpningar under de senaste två åren. Många applikationer gjordes i Istanbul, Turkiet mest betydelsefulla och mest trafikerade stad.

När du har hittat ett jobb kan du och din arbetsgivare ansöka om ett arbetstillstånd. Det finns tre typer. Anställda arbetstagare är berättigade för ett bestämt eller obestämt långtidstillstånd och måste ha ett uppehållstillstånd minst 60 dagar giltighet på passet och rättsliga kontrakt med arbetsgivaren.

De arbetsgivaren kommer att fylla i alla nödvändiga tillämpningar blanketter och samla stöddokument innan du skickar dem till Arbete och Social Välfärd Departement. Personer som bor utanför Turkiet kan söka konsulatet i sitt hemland. När tillämpningar är godkänd, du kan börja jobba. De arbetsgivaren är ansvarig för ordna sociala avgifter och skattebetalningar. Tillståndet är företagsspecifik, så om du slutar ditt jobb när som helst blir det ogiltigt. (Mer information om arbetstillstånd.)

Egenföretagare Arbetstillstånd

Om du har bott i Turkiet i minst fem år, egenföretagare arbetstagare kan också ansöka om ett fristående tillstånd. För att bli godkänd måste du lägga fram en affärsplan och visa hur entreprenörsarbetet kommer att gynna den Turkiska ekonomin.

Alternativt in 2017, ett ändringsförslag till Internationella Arbetskraften Lag introducerade Turkossystemet för högkvalificerade arbetare. Det punktbaserade systemet är enormt fördelaktigt eftersom innehavare är utfärda med obestämda tillstånd.

Anm: Det finns många undantag för regler om att arbeta i Turkiet som utlänning,och lagen år ständigt uppdaterad så alltid söka uppdaterad rådgivning från Departement av Arbete och Social Välfärd. Också vara medveten om att någon som jobbar olagligt, kommer att bli böter, och i vissa fall deporteras om de fångas.

Mer Information om Turkiska Livsstilar

 Vad är Levnadskostnaden i Turkiet?: Att undanröja kostnaden för en bekväm Turkisk livsstil.
• Utbildning: Vi tittar på internationella skolor och hur du ser till att ditt barn får en bra utbildning.
• Köpa egendom i Turkiet: Råd och tips om plats, fastighetsmäklare och hantering av ekonomi.

* Om du vill arbeta i Turkiet, du får tillämpa till Antalya Homes.

Nyheter13.7.2019
Turkiet: 7:e landet att leva och arbeta runt om i världen
17.6.2019
Antalya Distrikt Dominerar Fastighetsmarknaden
22.4.2019
Det bästa stället att köpa fastigheter i Turkiet
19.3.2019
Turism i Antalya är Breaking Records
1.3.2019
Direktflyg från Antalya till världen med Turkish Airlines
22.2.2019
Ny lag: Utländsk Fastighetsköpare i Turkiet Behöver en Fastighets Värderings Rapport
21.2.2019
Utländsk fastighetsförsäljning i Turkiet Når Rekord Siffror
16.2.2019
En Rysk Kvinnlig Kandidat för Alanya Mayoral Race
Läs alla nyheter
GÅ TILL
TOPPEN
Vi anställer