Mobil +90 532 212 45 90

Ring oss +90 242 324 5494

Mina favoriter ( 0 )
Visa mina favoritobjekt

Att Arbeta i Turkiet som Utlänning: Jobb du kan Göra

21.06.2018

Vill du arbeta med oss på Antalya Homes? Välkommen!

Det finns ett fortsatt krav på kvalificerade engelsktalande människor över hela landet. Förutom det har många multinationella företag positioner inom ledning, marknadsföring, försäljning, översättning och olika andra professionella och tekniska positioner som kräver en utländsk arbetare, eller som är svåra att fylla med en turkisk medborgare. Vissa hotell och reserelaterade företag har till och med sommarpositioner för utländska arbetare.

Utlänningar är berättigade att arbeta i många affärssektorer, men det finns några undantag. Säkerhets- och tulljobb är förbjudet liksom sjöfartsindustrin. Du kan inte arbeta inom medicinska eller juridiska sektorer, inklusive omvårdnad, tandvård, veterinär och läkemedel. Det är också förbjudet att arbeta i notarius publicus och utöva lag.

Föredragna Jobbsökmotorer och Annonser

LinkedIn: Business groups on LinkedIn and other networking web sites also have local meetings and events where you can meet other Turkish and foreign peoples.
Kariyer: Kariyer.net is currently the largest job search website in Turkey. You definitely need to know Turkish to have success with this website as this is the platform the locals use.
Indeed: The big job website in the United States has a bunch of opportunities in Turkey.
Craigslist: Craigslist which has a Turkish page is the most well-known classifieds site on the web.

Andra webbplatser: Expat.com, Learn4Good, Reed.co.uk, Totaljobs och etc.

Efter att ha hittat ett jobb måste din arbetsgivare ansöka om ett arbetstillstånd för dig. Du kan inte arbeta i Turkiet utan arbetstillstånd.

Arbetstillstånd för utlänningar

När du har hittat ett jobb kan du och din arbetsgivare ansöka om ett arbetstillstånd. Det finns tre typer. Anställda är berättigade till ett bestämt eller obegränsat tillstånd och måste ha uppehållstillstånd, minst 60 dagars giltighetstid i sitt pass och ett lagligt avtal med arbetsgivaren.

Arbetsgivaren fyller i alla nödvändiga ansökningsblanketter och samlar in styrkande handlingar innan de skickas till arbets- och socialförsäkringsministeriet. Människor som bor utanför Turkiet kan ansöka till konsulatet i sitt hemland.

När ansökan är godkänd kan du börja arbeta. Arbetsgivaren är ansvarig för att ordna socialförsäkring och skatt. Tillståndet är företagsspecifikt, så om du när som helst avslutar ditt jobb blir det ogiltigt.

Du kan hitta mer information om visum för Turkiet från det turkiska utrikesministeriets webbplats.

Regler kan komma att ändras i tid, så kolla in webbplatsen eller kontakta ett turkiskt konsulat för korrekt information innan du reser hit.

Förutom undervisning och barnbarnsjobb är Turkiets turistsektor en aktiv arbetsgivare för utlandsarbetare, särskilt flerspråkiga talare. Ju fler språk du känner, desto mer värdefulla kvalifikationer för arbetsgivaren och desto större är dina jobbmöjligheter. Flerspråkiga talare är alltid efterfrågade i turistnäringen med särskilt behov av kandidater som är flytande i ryska, arabiska, tyska, holländska och engelska.

Arbetssätt och fynd Jobb i Turkiet som Utlänning

Hur lång tid får arbetstillståndet till en utlänning?

Arbetstillstånd för en bestämd tidsperiod är giltigt i högst ett år, med hänsyn tagen till situationen på företagsmarknaden, utvecklingen i arbetslivet, sektoriella och ekonomiska konjunkturförändringar beträffande sysselsättning, beroende på vistelsens varaktighet utlänningens tillstånd och varaktigheten för serviceavtalet eller arbetet, att arbeta på en viss arbetsplats eller i ett visst jobb.

Starta ditt eget företag eller arbeta självständigt

Om du har bott i Turkiet i minst fem år kan egenföretagare också ansöka om ett oberoende tillstånd. För att bli godkänd måste du skicka in en affärsplan och också visa hur din entreprenörs arbete kommer att gynna den turkiska ekonomin.

Alternativt infördes i Turkiet 2017 en ändring av den internationella arbetskraftslagen införde turkossystemet för högkvalificerade arbetare.

Obs! Det finns många undantag från reglerna om att arbeta i Turkiet som utlänning, och lagar uppdateras ständigt, så sök alltid uppdaterade råd från arbets- och socialministeriet. Tänk också på att alla som arbetar olagligt kommer att få böter och i vissa fall deporteras om de fångas.

Gå med i ett partnerskap

Att gå med i ett affärspartnerskap är ett seriöst beslut och måste vara genomtänkt. Först och främst bör du känna din partner tillräckligt bra för att gå in i ett partnerskap. Du bör känna till din partners förmågor, potentiella bidrag till verksamheten, personlighet och mål. Kom ihåg det; Affärspartnerskap är något av ett äktenskap!

En annan viktig punkt är att du borde veta om den sektor du går inom. Om du har erfarenhet inom en sektor i ditt hemland, skulle det vara bättre för dig att gå med samma bransch i Turkiet. Eftersom du redan känner till verksamheten i detalj vet du vad du ska göra och vad du inte ska göra. Du bör dock fortfarande lära dig om marknaden, förfaranden för köp och försäljning och verksamhetsområdet.

Du har en pålitlig partner och har valt den bransch du vill gå in i. Nästa steg är att utarbeta ett detaljerat partnerskapsavtal som definierar alla typer av villkor i avtalet mellan parterna. Om avtalet innehåller en detaljerad förklaring för alla möjliga scenarier kommer det att undvika tvist och rättsfall från början. Ett bra partnerskapsavtal kommer att rädda dig, din partner och den personliga relationen mellan de två.

Sist men inte minst bör du alltid arbeta med proffs. Dina partners, dina anställda och människorna i ditt företagsnätverk ska vara professionella. Professionella omkring dig sparar pengar medan vanliga människor inte gör det.

Mer Information om Turkiska Livsstilar

 Vad är Levnadskostnaden i Turkiet?: Att undanröja kostnaden för en bekväm Turkisk livsstil.

Hälsovårdssystem i Turkiet: Användbar information om hälso- och sjukvårdssystemet i Turkiet, dess fördelar och hur man kan dra nytta av hälso- och sjukvårdssystemet som utlänning.

• Utbildning: Vi tittar på internationella skolor och hur du ser till att ditt barn får en bra utbildning.

• Köpa egendom i Turkiet: Råd och tips om plats, fastighetsmäklare och hantering av ekonomi.

Nyheter8.06.2021
Vi har ett nytt kontor i Ankara!
10.05.2021
Hur man blir en Turkisk medborgare som Pakistansk?
13.04.2021
Bedrägliga metoder för Turkiskt medborgarskap upptäcks
1.04.2021
Ny generation högvinstiga fastighetsinvesteringar: UNIVA-Studentbostäder
3.03.2021
Spain Homes är Online med sitt Förnyade Ansikte Nu!
16.02.2021
Utländska Investerare Vill Ha Sina Fastigheter i Turkiet!
4.02.2021
Bitcoin toppad, vinst realiserad i fastigheter
28.12.2020
Guiden för fastighetsköp: Istanbul på 6 språk har lanserats.
Läs alla nyheter
GÅ TILL
TOPPEN