Mobil +90 532 212 45 90

Ring oss +90 242 324 5494

Mina favoriter ( 0 )
Visa mina favoritobjekt

Att köpa fastighet i Turkiet är en bra investering?

18.07.2019

Ofta frågar kunderna om att köpa fastigheter i Turkiet en bra investering? Med tanke på att över de senaste årtiondena har fokuset på vanliga fastighetsmarknader skiftat från att bara hitta ett hem för att göra ett bra ekonomiskt åtagande, det är en bra fråga.

Villkor som bläddra hus, kapital appreciering och likviditet är alla faktorer som husköpare överväger. Så, för att svara på detta, låt oss titta på den nuvarande utvecklingen av Turkiets bostadsmarknad. Högräntorna har föranlett den inhemska försäljningen att sakta ner, men den utländska försäljningen är på heltidshöjd.

År 2018 köpte utlänningar från många länder 40.000 bostäder i Turkiet. Denna trend har fortsatt fram till 2019 och visar inga tecken på att släppa ned med branschinsidenter som förutsätter en årlig försäljning på 50.000 bostäder.

Men varför är investerare flockar till den Turkiska bostadsmarknaden?

Varför köpa fastigheter i Turkiet är en bra investering?

1: Växelkursen mellan liran och andra världsvalutor är helt hög, vilket betyder att köpare har mycket mer Turkiska lira än någonsin tidigare.

2: Ett överskott av bostäder i vissa områden presenterar överkomliga priser per kvadratmeter, jämfört med andra länder som dominerar den utomeuropeiska fastighetsscenen.

3: Många utvecklare fokuserar på moderna byggnader med det senaste inom arkitektur och avancerad hemmteknik. Ett exempel är dessa lägenheter med tre sovrum till salu i Antalya som innehåller smart hemteknik och gemensamma faciliteter som bastu, gym och pool.

4: Köpare som köper bostäder värda 250.000 dollar eller mer, som planerar att behålla dem i tre år är berättigade att ansöka om Turkiskt medborgarskap.

Att köpa fastighet i Turkiet är en bra investering?

Så presenterar marknaden många möjligheter, men det är värt att göra dina läxor för att maximera din potentiella investering. Det är trots allt en köpares marknad nu, och det finns några saker att vara medveten om.

1: Renoveringsfastighet: En dyr investering

Många människor drömmer om att ta ett traditionellt hem och renovera det, antingen att sälja till vinst eller gå i pension i Turkiet året runt. Kostnaden för att uppgradera gamla hus till moderna regler kan dock köras i tusentals lira, och i de flesta fall lägger det inte till försäljningsvärdet.

2: Köp- att –hyra Fastighet i Turkiet

Nya rapporter säger att självhushållstugor täcker 30% av semestermarknaden som bevisar deras popularitet. Undersök dock det område du planerar att köpa i. På ön Egeiska öarna Altinkum är marknaden överflödad med semesterhus att hyra, så du behöver göra enastående marknadsföring för att fånga din andel.

Samtidigt saknas långsiktig uthyrning, men dessa genererar en lägre inkomst. Detta är något att tänka på, särskilt eftersom du behöver betala inkomstskatt. Förutom att marknadsföra ditt hyreshus är ledningen en annan aspekt att överväga, inklusive rengöring, underhåll, underhåll och betalning av räkningar.

Du måste också registrera varje passagerare till det officiella regeringssystemet. Investerare som bor i andra länder använder ofta ett ledningsgrupp för att hantera detta för dem. I stället för att gå ensam, överväga fastigheter med uthyrningsgaranti, där ledningsaspekten är gjort för dig.

3: Finansiering av din Turkiska fastighetsinvestering

För att finansiera din investering, undvik turkiska banker som tillämpar höga räntor på sina hypotekslån för utlänningar. Ett bättre alternativ är att överväga att köpa av plan med betalning avbetalningsplaner som sträcker sig från 1 till 5 år. De är räntefria och tillåter dig att prenumerera på off-plan priser. Se exempel fastigheter här.

Mer råd om investering i Turkisk Fastigheter

Så att sammanfatta är att köpa fastigheter i Turkiet är en bra investering, men beräknar varje region att förstå vad som driver försäljningen och hur mycket framtida potential det finns för att maximera din finansiella portfölj. Om du vill prata med en lokal försäljningsagent för att ordna en visning eller för mer råd och tips om hur du går in på Turkiets bostadsmarknad, ring oss idag.

Se även vår omfattande portfölj av lägenheter och villor till salu och fyll i förfrågningsformuläret eller använd chattmeddelandefunktionen för mer information om någon av dem.

Nyheter8.07.2021
Hur köper jag ett hus i Turkiet?
26.06.2021
Fakta som du bör känna till om du vill investera eller bo i Turkiet
18.06.2021
Fastighetsinvesteringar i Turkiet i tre huvudstadier
11.06.2021
Vanliga Missuppfattningar om Fastighetsinvesteringar i Turkiet
10.06.2021
Hur köper jag en fastighet i Turkiet säkert?
8.06.2021
Vi har ett nytt kontor i Ankara!
3.06.2021
Prisöversikt för fastigheter - Är fastigheter billiga eller dyra i Turkiet?
10.05.2021
Hur man blir en Turkisk medborgare som Pakistansk?
Läs alla nyheter
GÅ TILL
TOPPEN