Mobil +90 532 212 45 90

Ring oss +90 242 324 5494

Mina favoriter ( 0 )
Visa mina favoritobjekt

Bedrägliga metoder för Turkiskt medborgarskap upptäcks

13.04.2021

Enligt de senaste undersökningarna har det konstaterats att medborgarskapsprocessen används för bedrägeri av vissa betalningsmetoder. För att förhindra olika bedrägerimetoder i processen har staten gjort vissa ändringar i de relaterade lagarna. I det nya cirkuläret som TKGM (Turkiets generaldirektorat för fastighetsregister och kadastrar) offentliggjorde den 22 mars 2021 meddelas att från och med den 22 mars 2021 kan en säljare inte längre ge en återköpsgaranti för en fastighet som används för medborgarskapsändamål. De viktigaste skälen till de nya ändringarna är att förhindra alla bedrägliga metoder som ger medborgarskapsprocessen en bedräglig dimension.

Property BuyBack Guarantee is Not Applicable

Garantin för återköp av fastigheter är inte längre tillämplig

Den återköpsgaranti som byggbolagen erbjuder försvårar för staten i stället för att uppnå sitt ursprungliga syfte, och denna metod förekommer endast som ett sätt att på ett listigt sätt marknadsföra ansökningar om medborgarskap. Vissa företag erbjuder möjligheter till medborgarskap genom att sälja en fastighet för mindre än 250 000 US-dollar. De visar upp värderingsrapporten som 250 000 USD, vilket i allmänhet är mycket högre än fastighetens verkliga värde. Detta system kan stödjas av en återköpsgaranti som ges efter i genomsnitt tre år, vilket är den period som krävs för att ansöka om medborgarskap genom investering. När det gäller återköpsgarantin, som påstås syfta till att skydda investerare mot prisinstabilitet, tenderar de ofta att hålla köparna vid liv genom att försäkra att de kommer att återköpa fastigheten till ett 30-35 % högre pris. De nya ändringarna syftar till att stoppa dessa försök att omvandla det till ett kommersiellt syfte. Med detta cirkulär kommer medborgarskapet att upphävas även tre år efter förvärvet när myndigheterna fastställer en återköpsgaranti.

Förskottsbetalning av hyresinkomstgaranti

Förskottsbetalning av hyresinkomstgaranti Metoden är bedrägeri

Återköpssystemet stöds främst av en tidig hyresintäktsgaranti. Tidiga hyresgarantier är återbetalning av det överskott som erhållits för fastigheten som säljs högre än det verkliga värdet vid första inköpsfasen till köparen. Tidiga hyresgarantier som används av en strategi för byggföretag är marknadsföringstrick. Dessa knep är ett exempel på att förvandla medborgarskapsprocessen till en vilseledande affärsmodell i fastighetsbranschen. Hundratals erhållna medborgarskapsrättigheter har upphävts efter att dessa bedrägliga metoder har bestämts av myndigheterna.

Enligt de nya reglerna träder i kraft den 22 mars 2021;
• Säljaren kan inte köpa tillbaka samma fastighet som används för medborgarskap efter 3 års medborgarperiod.
• Om en fastighet har använts för medborgarskap tidigare kan den här egenskapen aldrig användas i detta syfte längre för en annan utländsk köpare. Samma egendom kan inte användas för mer än en medborgaransökan.
• Garantier för tidiga hyresintäkter för medborgarskapsprocessen är inte längre giltiga.

Om köparen har medborgarskap som erhållits med ett av dessa villkor ovan, även om det förvärvats av säljaren, kommer det att annulleras av myndigheterna och köparen kommer att förlora rätten till medborgarskap. Klicka här för att läsa mer information om reglerna.

Som ett pålitligt och pålitligt fastighetsföretag arbetar vi alltid enligt lagliga och etiska regler. Vi är medvetna om vikten av att bygga upp förtroende och vi rekommenderar utländska investerare och bostadsköpare att skaffa sig medborgarskap i Turkiet på ett lagligt sätt. Att vara en del av ett bedrägeri innebär att betala för någon annans misstag och att riskera en viktig fråga som medborgarskap kan få oavsiktliga konsekvenser. Var medveten om att medborgarskap som förvärvats på bedrägliga sätt även skadar den turkiska nationen. Att respektera lagen är av största vikt för att garantera förtroende.

Ytterligare information: Läs medborgarskapet i Turkiet för att få mer detaljerad och korrekt information om processen.

Nyheter10.05.2021
Hur man blir en Turkisk medborgare som Pakistansk?
13.04.2021
Bedrägliga metoder för Turkiskt medborgarskap upptäcks
1.04.2021
Ny generation högvinstiga fastighetsinvesteringar: UNIVA-Studentbostäder
3.03.2021
Spain Homes är Online med sitt Förnyade Ansikte Nu!
16.02.2021
Utländska Investerare Vill Ha Sina Fastigheter i Turkiet!
4.02.2021
Bitcoin toppad, vinst realiserad i fastigheter
28.12.2020
Guiden för fastighetsköp: Istanbul på 6 språk har lanserats.
11.11.2020
Covid-19-vaccinet är klart med bidrag från turkiska forskare i Tyskland
Läs alla nyheter
GÅ TILL
TOPPEN