Mobil +90 532 212 45 90

Ring oss +90 242 324 5494

Mina favoriter ( 0 )
Visa mina favoritobjekt

Covid-19-vaccinet är klart med bidrag från turkiska forskare i Tyskland

11.11.2020

Prof. Ugur Şahin, medgrundare och VD och Dr. Özlem Türeci, Chief Medical Officer för BioNTechPfizer och BioNTech meddelade måndagen den 9 november att de gjorde betydande framsteg när det gäller att utveckla vacciner mot COVID-19. Enligt tidiga resultat från pågående fas 3-studier var vaccinet mer än 90% effektivt för att förhindra COVID-19 hos deltagare. Denna nyhet har också uppmärksammats i turkiska medier på grund av de turkiska forskarna Prof. Ugur Şahin, medgrundare och VD och Dr. Özlem Türeci, Chief Medical Officer för BioNTech.

Uppdatering den 19 november 2020: BioNTechs verkställande direktör Uğur Şahin gjorde ett uttalande till Reuters att om allt går bra kommer vaccinet att godkännas under andra halvan av december. Dess distribution kan börja innan nyåret. För detaljerad information, Läs mer.

Mer än 90% effektiv mot COVID-19

De första fallen av COVID-19 rapporterades av tjänstemän i Wuhan City, Kina, i december 2019 och sedan sprids det över hela världen. Sedan dess har pandemin drabbat mer än 49 miljoner människor. Alla läkemedelsföretag har letat efter ett vaccin med uppdraget att befria mänskligheten från denna sjukdom, och slutligen kom en av dem ut med goda nyheter.

Tysklandsbaserade BioNTech och dess USA-baserade partner Pfizer offentliggjorde för allmänheten måndagen den 9 november 2020 att de första resultaten från pågående studier visade att deras vaccin var 90% effektivt för att förhindra COVID-19-infektioner. Dessa företag blev den närmaste kandidaten hittills om ett vaccin som visar positiva resultat i det kritiska testfasen. Företaget säger att om komponentmyndigheterna godkänner det kan vaccinet vara tillgängligt för användning i slutet av året.

Covid-19-vaccinet är klart med bidrag från turkiska forskare i Tyskland

Turkiska forskare blev en symbol för hopp

De goda nyheterna har stor inverkan på allmänheten och ger hopp till alla, och världen börjar undra över läkarna som gjorde en innovation som kan rädda miljontals liv. Det turkiska folket är stolt över professor Uğur Şahin, Dr. Özlem Türeci, grundarna av BioNTech-företaget. De har arbetat med mRNA-teknologin i cirka 25 år som de använder i utvecklingen av coronavirusvaccinet.

BionTech

En stor dag för mänskligheten

Prof. Uğur Şahin säger om vaccinet att ”Den första interimsanalysen av vår globala fas 3-studie ger bevis för att ett vaccin effektivt kan förhindra COVID-19. Detta är en seger för innovation, vetenskap och ett globalt samarbete. När vi började på den här resan för tio månader sedan är det det vi strävar efter att uppnå. Speciellt idag, medan vi alla befinner oss mitt i en andra våg och många av oss i lockdown, uppskattar vi ännu mer hur viktigt denna milstolpe är på vår väg mot att avsluta denna pandemi och för oss alla att återfå en känsla av normalitet. Vi kommer att fortsätta att samla in ytterligare data eftersom försöket fortsätter att registrera sig för en slutanalys som planeras när totalt 164 bekräftade COVID-19-fall har ackumulerats. Jag vill tacka alla som har bidragit till att möjliggöra denna viktiga prestation." Dr Albert Bourla, Pfizers styrelseordförande och VD, tillägger också att ”Idag är en fantastisk dag för vetenskap och mänsklighet. Den första uppsättningen resultat från vår fas 3 COVID-19-vaccinförsök ger det första beviset på vårt vaccins förmåga att förhindra COVID-19."

Om Covid-19-vaccinet hittas tillhör BioNTech immateriella rättigheter. Vissa eftergifter kommer dock att ges till Pfizer som en del av partnerskapet.


* Källa: Pfizer och BioNTech tillkännager vaccinkandidat mot COVID-19 uppnådd framgång i första interimsanalys från fas 3-studie

Nyheter8.07.2021
Hur köper jag ett hus i Turkiet?
26.06.2021
Fakta som du bör känna till om du vill investera eller bo i Turkiet
18.06.2021
Fastighetsinvesteringar i Turkiet i tre huvudstadier
11.06.2021
Vanliga Missuppfattningar om Fastighetsinvesteringar i Turkiet
10.06.2021
Hur köper jag en fastighet i Turkiet säkert?
8.06.2021
Vi har ett nytt kontor i Ankara!
3.06.2021
Prisöversikt för fastigheter - Är fastigheter billiga eller dyra i Turkiet?
10.05.2021
Hur man blir en Turkisk medborgare som Pakistansk?
Läs alla nyheter
GÅ TILL
TOPPEN