Ring oss +90242 324 5494 Sverige +46 31-757 0507

Mina favoriter ( 0 )
Visa mina favoritobjekt

Den Internationella Fastighetsbörsen i Turkiet

10.11.2017

Den Internationella Fastighetsbörsen i Turkiet

Turkiet ska etablera den internationella fastighetsbörsen, vilket gör att fastigheterna i landet kan säljas utomlands. I Maj 2017 sade Nurettin Canikli, vice premiärminister i Turkiet vid en presskonferens att bankerna kämpade för att finansiera byggandet på den Turkiska fastighetsmarknaden. Sökande efter alternativ, ministrar tillsammans med presidenten Recep Tayyip Erdogan hade kommit fram till en fungerande lösning som skulle säkerställa den växande framgången i branschen som hade återuppfint sig själv de senaste 15 åren.

De avgjorde idén om den Internationella Turkiska Fastighetsbörsen. Certifikat skulle istället finansiera sektorn och köpare i många länder skulle vara berättigade att investera Turkiska fastigheter.

Med hjälp av Ständiga Kommittén för Ekonomiskt och Kommersiellt Samarbete av Organisationen av det Islamiska Samarbetet (COMCEC), i Juli 2017, var det i full drift och börsmäklare kan nu handla aktier i alla fastighetsprojekt som har fått handelsgodkännande inklusive mark förvärv, köpcentra eller bostäder.

Systemet är det första i sitt slag, men det fungerar precis som en börs och den organ som styr det försäkrar köpare och säljare som är riskfria och sträcker sig till 57 COMCEC-länderna.

Fastighetscertifikat (Gayrimenkul Sertifikası)

Kapitalmarknadsstyrelsen (CMB) utarbetar fastighetsintäkterna Gayrimenkul Sertifikası på Turkiska. Hela konceptet är att dela fastighetsprojekt i mindre aktier och ge alternativ finansiering till byggföretag och byggare. Eftersom det är en form av finansiering, måste sökande ansöka om Kapitalmarknadsstyrelsen och Borsa Istanbul, (BIST) som är den enda och centrala etableringen för handel i Turkiet. Styrelsen, tillsammans med BIST, godkänner bara projekt som är i konstruktions- eller konstruktionsstadiet, eftersom hela punkten i systemet är finansiering snarare än förvärv.

Både bostads- och kommersiella projekt kan handla certifikat via Borsa Istanbul och investerare med låga sparande kommer att hitta många fördelar, inklusive möjligheten att senare sälja certifikat för titelfärdigheter eller att tjäna på potentiell uppskattning eftersom fastigheter blir dyrare när byggandet har slutförts.

Enheter som säljs på auktion kommer se utdelningen fördelat jämnt på alla certifikatinnehavare. Alternativt, om investeraren vill sälja sina certifikat till andra investerare kan de göra det på börsen.

Beroende på projektstorlek och finansieringsbehov kommer varje certifikat antingen att representera områden som kvadratmeter eller monetära värden. Utfärdade certifikat för bostadsprojekt fokuserar på monetära värden från 1 till 200 turkiska liras, vilket ger potentiella köpare ett prisvärt sätt att investera om de vill köpa fler certifikat i framtiden.

Ständiga kommittén för ekonomiskt och kommersiellt samarbete av organisationen av det islamiska samarbetet har hjälpt till att inrätta den turkiska fastighetsmarknaden eftersom certifikatinnehavare inte får ränteintäkter. Därför faller det inom ramen för de islamiska finansprinciperna. Som vanligt med någon annan investering, eftersom certifikatet handlas på Borsa-börsen, finns det ingen räntebindning.

Nyheter1.10.2018
Vårt kontor i Spanien är öppet för affärer
19.9.2018
Nya och förenklade regler om vägen till Turkiskt medborgarskap
17.9.2018
Investeringar i Antalya är Fortfarande Populär hos Utländska Köpare
8.8.2018
Tekce Overseas SA är Ny Medlem av Turkiska-Spanska Handelskammaren
1.8.2018
Utmärkt Skäl att Köpa Fastighet i Antalya
19.7.2018
GYODER Fastighet Export Kommitté är Etablerad
21.6.2018
Arbetssätt och fynd Jobb i Turkiet som Utlänning
14.5.2018
Vi är i Málaga, Spanien nu
Läs alla nyheter
GÅ TILL
TOPPEN
Vi anställer