Mobil +90 532 212 45 90

Ring oss +90 242 324 5494

Mina favoriter ( 0 )
Visa mina favoritobjekt

Den Internationella Fastighetsbörsen i Turkiet

10.11.2017

Den Internationella Fastighetsbörsen i Turkiet

Turkiet ska etablera den internationella fastighetsbörsen, vilket gör att fastigheterna i landet kan säljas utomlands. I Maj 2017 sade Nurettin Canikli, vice premiärminister i Turkiet vid en presskonferens att bankerna kämpade för att finansiera byggandet på den Turkiska fastighetsmarknaden. Sökande efter alternativ, ministrar tillsammans med presidenten Recep Tayyip Erdogan hade kommit fram till en fungerande lösning som skulle säkerställa den växande framgången i branschen som hade återuppfint sig själv de senaste 15 åren.

De avgjorde idén om den Internationella Turkiska Fastighetsbörsen. Certifikat skulle istället finansiera sektorn och köpare i många länder skulle vara berättigade att investera Turkiska fastigheter.

Med hjälp av Ständiga Kommittén för Ekonomiskt och Kommersiellt Samarbete av Organisationen av det Islamiska Samarbetet (COMCEC), i Juli 2017, var det i full drift och börsmäklare kan nu handla aktier i alla fastighetsprojekt som har fått handelsgodkännande inklusive mark förvärv, köpcentra eller bostäder.

Systemet är det första i sitt slag, men det fungerar precis som en börs och den organ som styr det försäkrar köpare och säljare som är riskfria och sträcker sig till 57 COMCEC-länderna.

Fastighetscertifikat (Gayrimenkul Sertifikası)

Kapitalmarknadsstyrelsen (CMB) utarbetar fastighetsintäkterna Gayrimenkul Sertifikası på Turkiska. Hela konceptet är att dela fastighetsprojekt i mindre aktier och ge alternativ finansiering till byggföretag och byggare. Eftersom det är en form av finansiering, måste sökande ansöka om Kapitalmarknadsstyrelsen och Borsa Istanbul, (BIST) som är den enda och centrala etableringen för handel i Turkiet. Styrelsen, tillsammans med BIST, godkänner bara projekt som är i konstruktions- eller konstruktionsstadiet, eftersom hela punkten i systemet är finansiering snarare än förvärv.

Både bostads- och kommersiella projekt kan handla certifikat via Borsa Istanbul och investerare med låga sparande kommer att hitta många fördelar, inklusive möjligheten att senare sälja certifikat för titelfärdigheter eller att tjäna på potentiell uppskattning eftersom fastigheter blir dyrare när byggandet har slutförts.

Enheter som säljs på auktion kommer se utdelningen fördelat jämnt på alla certifikatinnehavare. Alternativt, om investeraren vill sälja sina certifikat till andra investerare kan de göra det på börsen.

Beroende på projektstorlek och finansieringsbehov kommer varje certifikat antingen att representera områden som kvadratmeter eller monetära värden. Utfärdade certifikat för bostadsprojekt fokuserar på monetära värden från 1 till 200 turkiska liras, vilket ger potentiella köpare ett prisvärt sätt att investera om de vill köpa fler certifikat i framtiden.

Ständiga kommittén för ekonomiskt och kommersiellt samarbete av organisationen av det islamiska samarbetet har hjälpt till att inrätta den turkiska fastighetsmarknaden eftersom certifikatinnehavare inte får ränteintäkter. Därför faller det inom ramen för de islamiska finansprinciperna. Som vanligt med någon annan investering, eftersom certifikatet handlas på Borsa-börsen, finns det ingen räntebindning.

Nyheter8.07.2021
Hur köper jag ett hus i Turkiet?
26.06.2021
Fakta som du bör känna till om du vill investera eller bo i Turkiet
18.06.2021
Fastighetsinvesteringar i Turkiet i tre huvudstadier
11.06.2021
Vanliga Missuppfattningar om Fastighetsinvesteringar i Turkiet
10.06.2021
Hur köper jag en fastighet i Turkiet säkert?
8.06.2021
Vi har ett nytt kontor i Ankara!
3.06.2021
Prisöversikt för fastigheter - Är fastigheter billiga eller dyra i Turkiet?
10.05.2021
Hur man blir en Turkisk medborgare som Pakistansk?
Läs alla nyheter
GÅ TILL
TOPPEN