Mobil +90 532 212 45 90

Ring oss +90 242 324 5494

Mina favoriter ( 0 )
Visa mina favoritobjekt

Hur Filmfestival kommer att göra Antalya till ett globalt film nav?

9.08.2017

Den årliga Antalya Filmfestival har redan prestigefylld status som den bästa i sitt slag i Turkiet, men planer för sin framtid kommer att ses på samma sätt som den berömda Sundance festival av Amerika. Löpande sedan 1963 genomför organisatörerna många förändringar och tar med sig nyckeltal för att uppnå sin vision att sätta Antalya på kartan som ett globalt nav till filmproffs.

Inställningen är verkligen lämplig för detta ambitiösa projekt. Antalya har redan alla väsentliga ingredienser att vara en destination som är känd för glamour, glitz och konstnärlig kreativitet. De palmerkantade boulevarderna är hemma för några av Turkiets lyxiga hotell och distriktet Belek är synonymt med professionella golfbanor som har värd nyckelaktörer som professionell Tiger Woods och hobbyist Barack Obama när Antalya värd G20-toppmötet 2015.

Det har redan uppnått prestigefylld status som det näst mest populära turistmålet i landet, och dess toppmoderna marina har drivit den till superstarstatus på den turkiska rivieraen. Faktum är att någon berömd filmstjärna skulle hitta sig rätt hemma i Antalya som växer upp för att bli Turkiets Hollywood.

Turer Antalya till en Filmstad

Antalya Filmfestival har också fullt stöd och starkt stöd från borgmästare Menderes Türel, som vid 2016-festivalen sa att han hade som mål att omvandla Antalya till "Filmstad". Om allt går till plan, senast 2019 kommer planerna att presenteras för ett studiekomplex, utformat av samma team som hanterar universella studior i Los Angeles. Internationella filmskapare kommer att få nedsatta rabatter och manusförfattare kommer att kunna dra nytta av bostadsprogram.

Menderes Türel påpekade att fördelarna inte bara är att den internationella filmvärlden kommer till Antalya, men projektet kommer att bli en utmärkt chans att visa turkiska filmer globalt. Hans vision för Antalya som filmstad har full stöd från den turkiska regeringen, som sedan 2004 starkt har stött och främjat den turkiska filmindustrin.

Känd filmproducent Mike Downey förenar laget

54:e Internationella Antalya Gyllene Orange Filmfestival (21-27 oktober '17)

I juli 2017 lockade filmfestivalen i Antalya intresset för många filmproffs, med den viktiga nyheten att Mike Downey, en av Europas ledande filmproducenter, hade anslutit sig till laget som konstnärlig regissör. Downey har producerat mer än 60 filmer och tjänade också på att döma paneler för mer än 20 internationella filmfestivaler.

Hans erfarenhet inom den globala filmindustrin är värdefull för arrangörerna av Antalya filmfestival som vill att deras namn ska bli globalt respekterat. Dessutom är Mirsad Purivatra, direktör för filmfestivalen Sarajevo som kommer ombord som strategisk konsult.

54. Årliga Antalya International Filmfestival öppnar sina dörrar för biografälskare i oktober 21st. Parade av högkvalitativ biograf kommer att vara en hel vecka, gör dig själv en tjänst, besök filmfestivalen.

UNESCOs kreativ städer nätverk

Sökande ytterligare verifiering som en stad av kreativ excellens, år 2017, ansökte Antalya till UNESCO (FN, Utbildnings-, Vetenskaplig och Kulturell Organisation) att ansluta sig till deras kreativa städer nätverk under film klassificering.

Hittills är den enda platsen i Turkiet som ingår i detta system Gaziantep som gastronomisk expert tack vare sitt deltagande i Turkiets livsmedelsindustri och som ett kulturellt nav för kök med en historia som sträcker sig tillbaka i tusentals år.

Antalya har som mål att ansluta sig till nätverket som film nav, och om godkänt kommer certifieringen att bidra till att uppnå sin vision som en global biografstad som bidrar väsentligt till filmbranschen i världen.

Nyheter11.06.2021
Vanliga Missuppfattningar om Fastighetsinvesteringar i Turkiet
10.06.2021
Hur köper jag en fastighet i Turkiet säkert?
8.06.2021
Vi har ett nytt kontor i Ankara!
3.06.2021
Prisöversikt för fastigheter - Är fastigheter billiga eller dyra i Turkiet?
10.05.2021
Hur man blir en Turkisk medborgare som Pakistansk?
13.04.2021
Bedrägliga metoder för Turkiskt medborgarskap upptäcks
1.04.2021
Ny generation högvinstiga fastighetsinvesteringar: UNIVA-Studentbostäder
3.03.2021
Spain Homes är Online med sitt Förnyade Ansikte Nu!
Läs alla nyheter
GÅ TILL
TOPPEN