Mobil +90 532 212 45 90

Ring oss +90 242 324 5494

Mina favoriter ( 0 )
Visa mina favoritobjekt

Hur kämpar Turkiet mot COVID-19?

25.04.2020

Hur kämpar Turkiet mot COVID-19?

Turkiet, det sjätte mest attraktiva landet för utländska turister i världen, har kunnat bromsa epidemin tack vare de försiktighetsåtgärder som vidtagits när epidemin först bröt ut i andra länder, såsom att avbryta flygningar från riskfyllda områden, lagra läkemedel som förutses för behandling och påbörja produktion av skyddsmaterial.

I Turkiet, där alla har tillgång till hälsotjänster garanteras av konstitutionen, har viktiga hälsopolitiker tillämpats nyligen.

Ett framgångsrikt genomförande av hälsopolitiken har ökat antalet enheter för intensivvård per capita i Turkiet kraftigt under de senaste åren jämfört med de andra länderna i världen, såsom många utvecklade europeiska länder, USA och Kina. Alla dessa faktorer har hjälpt Turkiet att vara ett steg framåt i kampen mot krisutbrottet.

Totalt antal kritiska vårdsängar per 100.000 invånareAntal internationella turister

Att vara utlänning i Turkiet under Corona-perioden

Å andra sidan gäller hälsotjänsternas universalitet också för utlänningar i Turkiet. Exempelvis var utlänningarna som tvingades stanna i Turkiet eftersom flyg har stängts av av sina egna länder värd av hälsoministeriet i olika sovsalar i landet. I detta sammanhang placerades tusen sjuhundra och fyra algeriska, jordanska och tunisiska människor i två sovsalar i Karabük, Turkiet, över luftrumsstängningen av sina egna bosatta länder på grund av COVID-19-pandemin. Republiken Turkiet tillgodoser dessa människors boende och näringsbehov gratis tills de återvänder till sina länder.

Flygbolag i Turkiet hade meddelat att både utrikes- och inrikesflyg ska avbrytas tills vidare. Med den uppdaterade informationen meddelade Turkish Airlines att alla inrikesflyg och internationella flygningar stoppades fram till 28 maj 2020, och det förväntas att flygningarna kommer att öppnas igen från och med dessa datum.

COVID-19-behandling är gratis i Turkiet

Enligt beslutet som publicerades i den officiella tidningen 14.04.2020 kommer behandlingen av någon som fick COVID-19 att göras gratis, oavsett om de har socialförsäkring eller inte. Enligt de publicerade besluten kan alla dra nytta av skyddsutrustningen för sjukdomsskydd, som kommer att tillhandahållas av hälsoministeriet. I detta sammanhang kommer alla att kunna dra nytta av de tester och satser som används för diagnosen av sjukdomen och medicin som ges centralt för användning vid behandling. Beslutet har genomförts sedan den 1 mars 2020.

Liksom i de flesta länder, i Turkiet, arbetar hälsoarbetare med stort engagemang och intensitet på sjukhus och kliniker sedan Världshälsoorganisationen (WHO) förklarade utbrottet av pandemin. Medan bara tester är gratis i de flesta länder, har Turkiet tagit ett viktigt steg genom att underteckna hela behandlingsprocessen gratis för alla, antingen har de social trygghet eller inte.

Även utlänningar som bor i Turkiet behöver inte en specifik ansökan, de kan dra nytta av gratis behandling i kampen mot COVID-19.

Turkiet har också tillhandahållit medicinsk hjälp och skyddsmaterial till 34 länder där COVID-19 fall är de tätast sett som Italien, Spanien och USA.

Finns det ett utegångsförbud i Turkiet?

Finns det ett utegångsförbud i Turkiet?

En av de frågor som är mest nyfiken på Turkiet är utegångsförbud. För närvarande har utegångsförbud deklarerats endast för personer under 20 och över 65 år i Turkiet. Regeringen har uppmanat människor mellan dessa åldrar att de inte bör lämna sitt hem om de inte måste. Dessutom infördes regleringen av att transportera passagerare med halv kapacitet på alla kollektivtrafikfordon.

Intercity-resor kan endast göras med tillstånd. Den offentliga och privata sektorn tillhandahåller flexibel arbetstid med ett minimum av människor. Offentliga sociala områden som restauranger, kaféer, barer, nattklubbar är tillfälligt stängda. Människor uppmärksammar det sociala avståndet i deras dagliga liv och användning av masker är obligatoriskt. För detta ändamål har staten börjat distribuera masker gratis.

Skolorna har varit på semester från och med 16 mars och förväntas vara stängda till 1 juni tidigast. I detta sammanhang har det säkerställts att utbildningen fortsätter utan avbrott med sändningarna genom statliga kanaler inom ramen för distansutbildning. Med privata live-lektioner som hålls dagligen i privata skolor ges studenter att följa läroplanen fullständigt.

När det gäller de senaste nyheterna fortsätter Turkiet att införa utegångsförfaranden i helgen i 30 storstadsprovinser och den norra provinsen Zonguldak i april och maj utan att hindra jordbruks-, hälso- och mattjänster samt basproduktionsaktiviteter. Hälsominister Fahrettin Koca berättade att Turkiet kommer att kunna ta ett lättnad efter Ramadan och de planerar att inleda normaliseringsprocessen den 28 maj.

Vad tycker utländska medier om Turkiets framgångshistoria?

Tyska tv, Die Welt mot coronavirus är framgångsrik "gå på semester till Turkiets" förslag. Die Welt föreslog att tyska medborgare skulle åka till Turkiet för sommarlovet. Welt betonade att Turkiet har tagit positiva steg i kampen mot coronavirus, menade Welt att Turkiet förväntas också föredras denna säsong.

För de flesta av de objektiva nyhetskällorna har Turkiet skrivit en framgångshistoria i striden med corona. Du kan läsa och titta på några exempel från utländska mediers nyheter. Vi ser att "Turkiet framträder som en nyckelaktör i den globala kampen mot COVID-19".

Dessutom kan du titta på CNN och BBC nyheter om "Inuti en av Turkiets mest trafikerade intensivvården".

Nyheter8.07.2021
Hur köper jag ett hus i Turkiet?
26.06.2021
Fakta som du bör känna till om du vill investera eller bo i Turkiet
18.06.2021
Fastighetsinvesteringar i Turkiet i tre huvudstadier
11.06.2021
Vanliga Missuppfattningar om Fastighetsinvesteringar i Turkiet
10.06.2021
Hur köper jag en fastighet i Turkiet säkert?
8.06.2021
Vi har ett nytt kontor i Ankara!
3.06.2021
Prisöversikt för fastigheter - Är fastigheter billiga eller dyra i Turkiet?
10.05.2021
Hur man blir en Turkisk medborgare som Pakistansk?
Läs alla nyheter
GÅ TILL
TOPPEN