Mobil +90 532 212 45 90

Ring oss +90 242 324 5494

Mina favoriter ( 0 )
Visa mina favoritobjekt

Internationella Skolor och Utbildning i Turkiet

19.04.2018

Föräldrar till primära och sekundära barn samt universitetsstuderande som vill hitta internationella skolor i Turkiet kommer att bli positivt överraskad med det stora utbudet, särskilt om du planerar att bo i en av de stora städerna som Istanbul.

Expatstudenterna sätter sig ofta in i internationella skolor genast eftersom de har ett gemensamt tema med andra elever, och eftersom läroplanen ligger i linje med andra internationella skolor runt om i världen, är lärandeövergången för elever lätt och smidig.

Även om engelska är det primära språket i många skolor, lär andra på en mångfald språk, och omfattar därför bakgrunden för studenterna.

Den mest uppenbara skillnaden för alla som tittar på internationella skolor är skillnaden i priser jämfört med lokala skolor. Fördelarna är enorma men inkluderar extracurricular aktiviteter, mindre klasser och en högre nivå av lärande.

Vid val av en skola är globala ackrediteringar av största vikt och två används i stor utsträckning.

Denna artikel innehåller mycket information om internationella skolor i Turkiet.

Internationella Baccalaureat Skolor i Turkiet

Den internationella Baccalaureat ackreditering bygger på en specifik modell för undervisning och lärande. Programmet syftar till att...

• Uppmuntra barn att tänka självständigt
• Var ansvarig för egen utbildning
• Lär dig andra språk för att bli mer kulturellt medveten
• Uppnå certifiering som ger dem tillgång till de bästa universiteten i världen.

Modellen av en IB-ackreditering bygger på känslomässiga, sociala och akademiska egenskaper. Låt eleverna utforska och bilda sin egen kulturella identitet, såväl som individuella åsikter, de har fyra program.

• Barn mellan 3 och 12 år: Primärår
• Studenter mellan 11 och 16 år: Mellanår
• Studenter mellan 16 och 19 år: Diplom och Karriär Relaterade

För närvarande finns 67 Internationella Baccalaureat Skolor i Turkiet, undervisning på engelska, tyska, turkiska och andra språk. Hitta en IB-skola här: https://www.ibo.org/programmes/find-an-ib-school/

Internationellt Skolråd i Turkiet

Det ideell Internationellt Skolråd är en global organisation som är engagerad i grundskolan och gymnasiet. Deras uppgift är att ge eleverna färdigheter och förmågor att bli en global medborgare med interkulturell förståelse.

Fokusera på globalt medborgarskap som livsförmåga, de uppmuntrar forskning, diskussion och handling av personliga, lokala och globala problem samt respekt för mångfald i samhällen.

Internationellt Skolråd är en annan ackreditering som uppmuntrar till inlärning av andra språk. De förespråkar också strävan efter hållbar livsstil. För närvarande har de 733 skolor över hela världen, vilket gör övergången för elever av globalt mobila föräldrar ännu enklare.

27 av dessa skolor är i Turkiet. 15 i Istanbul, 1 i Bursa, 3 i Ankara, 5 i Izmir, 3 i Adana. (Läs mer här - https://www.cois.org/)

Denna artikel innehåller mycket information om internationella skolor i Turkiet.

De Bästa Internationella Skolor i Turkiet

Internationella Skolor i Istanbul

1. Safir Internationella Skolor, Bağcılar

Denna skola är den mest kända skolan för arabiska medborgare. Safir Internationella Skolor erbjuder ett internationellt program baserat på Amerikanska standarder. De undervisar islamiska ämnen på Arabiska och Engelska. Dessutom lär de tre språk till eleverna Engelska, Arabiska och Turkiska. Det är mycket lätt att nå från Bahçeşehir och Büyükçekmece distrikt via TEM.

2. Alfayez Internationella Skolor, Bağcılar

Alfayez Internationella Skolor grundades i Juli 2015 och är den första ackrediterade Arabiska skolan i Istanbul-Turkiet, från det Turkiska Ministeriet för Nationell Utbildning. Denna skola har studenter från mer än 24 nationaliteter. Undervisningsspråket är Engelska och Arabiska. Denna skola är den mest kända skolan för Arabiska medborgare.

3. Istanbul Internationella Samhällskola, Büyükçekmece

Detta är en av de viktigaste internationella skolorna i Istanbul. Endast utländska medborgare utbildas i denna skola. Undervisningsspråket är endast Engelska. IIS har två campus: Hisar Skolområdet nära Bosporen i Rumeli Hisar, för barn i åldrarna 3-9, och Marmara-Skolområdet med utsikt över Büyükçekmece-Sjön, för barn i åldrarna 3-18 år.

4. ALKEV Privata Skolor, Büyükçekmece

ALKEV Privata Skolor (Alman Liseliler Kültür ve Eğitim Vakfı på Turkiska) grundades 1996 i Büyükçekmece. Det är Tyska skolan i Istanbul. Tyska är det primära språket av instruktion. De lär också på Engelska.

5. MEF Internationella Skolor, Bahçeşehir

MEF Internationella Skolor är en Förskola till grundskolan i klass 12. Denna skola har studenter från mer än 57 nationaliteter. Det finns också 74 fakultetsmedlemmar som representerar 17 nationaliteter. Huvudskolan ligger inbäddat i bergen ovanför Ortaköy. Skolan har mångsidiga faciliteter på en 40 hektar stor campus. Undervisningsspråket är Turkiskt och Engelska. De erbjuder också i Franska och Spanska lektioner. Den har mer än en skolområdet i distrikten Beşiktaş och Bahçeşehir.

6. Manara Kanadensiska Akademin, Bahçeşehir

Manara Kanadensiska Akademin är en officiell filial av Olive Grove Skola i Ontario, Kanada. Skolan erbjuder eleverna en bra och säker miljö för att de ska kunna lära sig och utveckla Arabiska och Engelska som sitt första språk. De anpassar sig i inlärningssystemet till både Libyska och Kanadensiska Ackrediterade Läroplaner. Skolan ligger i Bahçeşehir.

Denna artikel innehåller mycket information om internationella skolor i Turkiet.

7. Tarabya Brittiska Skolor, Sarıyer

Tarabya Brittiska Skolor är pionjär i Turkiet som kombinerar den Turkiska nationella läroplanen och brittisk nationell läroplan. Alla ämnen, med undantag för Turkiska Språk- och Kulturlektioner, lärs på Engelska. På Tarabya Brittiska Skolor är klasserna utformade för att bestå av högst 15 studenter. Skolan har 4 Skolområdet: Tarabya Skolområdet, Yeniköy Skolområdet, Çengelköy Skolområdet och Etiler Language School Skolområdet.

8. Den Brittiska Internationella Skolan, Sarıyer

Denna skola är en av de ledande, privata utbildningscentra i Turkiet med ett högt ansett rykte. Deras skolområdet, i Zekeriyaköy av Sarıyer-distriktet, erbjuder en modifierad Engelsk läroplan. De lär också på Tyska, Spanska och Franska.

9. Sainte-Pulchérie Fransk Gymnasium, Beyoğlu

Sainte Pulchérie ligger i Beyoğlu nära Taksims Gata och Franska Kulturcentrum. Utbildningsgruppen består av 50 instruktörer (63% av dem är Fransktalande och 40% Franska medborgare). Undervisningen på 3 språk (Franska, Turkiska och Engelska) ger också eleverna chansen att fortsätta sin utbildning i vilket universitet de väljer både i Turkiet och utomlands.

10. Puşkin Internationella Rysk Skolan, Sultangazi

Internationella Rysk Skola ligger i Sultangazi-distriktet. Huvudsyftet med skolan är det relevanta idag - bevarandet av det Ryska språket, kulturen, befästningen av arvet av stor rysk historia, litteratur, musik och andra kunskaps- och konstområden bland rysktalande barn som bor utomlands. Att inse att studien av det Turkiska språket är en brådskande nödvändighet för barn som bor i Turkiet, är utbildningsprogrammet som ska göra maximal insats för en kvalitetsstudie av Turkiska tillsammans med Ryska och Engelska.

11. Notre-Dame de Sion Franska Gymnasium, Şişli

Lycée Notre Dame de Sion Istanbul är en Fransk privat gymnasium som ligger i stadsdelen Harbiye, Şişli. Den grundades 1856. Den tillämpade läroplanen är den accepterade läroplanen för Franska Gymnasium. Utbildning sker på två språk, Turkiska och Franska. Engelska lärs som ett andra främmande språk.

12. Istanbul Internationella Skolan, Üsküdar

Skolans läge ligger i ett grönt område Çamlıca, på den asiatiska Sidan av Istanbul. Denna skola har studenter från över 40 nationaliteter. Undervisningsspråket är Engelska.

Denna artikel innehåller mycket information om internationella skolor i Turkiet.

Internationella Skolor i Bursa

1. TED College

TED Bursa College har varit öppen sedan 2006 och har Baccalaureat Certifikat. Undervisning på Turkiska Engelska och Tyska, de erbjuder dagis, grundskola och gymnasier. Denna högskola har internationella medlemskap som IBS (Internationella Baccalaureate Skolor), IS (Internationella Skolråd), ERI (Europeiska Rådet för Internationella Skolor) och Eko-Skolor.

2. Privat Emine Örnek Skolor

Emine Örnek Skolor (primär, gymnasiet) grundades 1998 i Bademli. Skolan erbjuder mer än ett främmande språkutbildning. Det har internationella medlemskap som IS (Internationella Skolråd), ERI (Europeiska Rådet för Internationella Skolor).

Internationella Skolor i Antalya

1. Internationella Gemenskapskollegiet i Antalya

Den som planerar att flytta till Antalya har många val, men IG (Internationella Gemenskapskollegiet i Antalya) är den mest kända. Erbjuder utbildning på Engelska och Turkiska, de har förskola, grundskola på två skolor i regionen. Skolan erbjuder väl etablerad och framgångsrik utbildning för barn mellan 3 och 14 år.

2. TED College

TED Antalya College grundades 2006 som Grundskolan. Undervisning på Turkiska Engelska och Tyska, de erbjuder dagis, grundskola och gymnasier. Denna högskola har internationella medlemskap som IBS (Internationella Baccalaureate Skolor), IS (Internationella Skolråd), ERI (Europeiska Rådet för Internationella Skolor) och Eko-Skolor.

3. Antalya İSTEK Skolor

İSTEK Skolor grundades 2008. Skolan har Turkiska, Engelska och Tyska utbildningar. Engelska lektioner ges av Turkiska lärare och native talare Engelska lärare. Utbildningen koordineras av en Engelsktalande lärare.

För mer information om att arbeta och bo i Turkiet, kommer våra artiklar att vara till hjälp. Annars, kontakta oss idag via e-post, telefon eller genom att gå in på våra kontor, för att prata med lokala representanter om att köpa Turkisk egendom.

Nyheter8.07.2021
Hur köper jag ett hus i Turkiet?
26.06.2021
Fakta som du bör känna till om du vill investera eller bo i Turkiet
18.06.2021
Fastighetsinvesteringar i Turkiet i tre huvudstadier
11.06.2021
Vanliga Missuppfattningar om Fastighetsinvesteringar i Turkiet
10.06.2021
Hur köper jag en fastighet i Turkiet säkert?
8.06.2021
Vi har ett nytt kontor i Ankara!
3.06.2021
Prisöversikt för fastigheter - Är fastigheter billiga eller dyra i Turkiet?
10.05.2021
Hur man blir en Turkisk medborgare som Pakistansk?
Läs alla nyheter
GÅ TILL
TOPPEN