Mobil +90 532 212 45 90

Ring oss +90 242 324 5494

Mina favoriter ( 0 )
Visa mina favoritobjekt

Investeringar i kommersiella egendomar i Turkiet: Guide, Tips och Råd

15.01.2019

Investeringar i kommersiella egendomar i Turkiet: Guide, Tips och RådKommersiell fastighet i Turkiet är en annorlunda fastighetsmarknad än bostadshus, och vid bedömning av potentiella hotell, kontor, butiker, restauranger eller barer kommer det att garanteras att investeringen lönar sig.

Oavsett om du vill ha lokaler för egen verksamhet eller som investering för köp, är attraktiva priser per kvadratmeter ett stort trick, men marknadsförhållandena är fortfarande desamma, och vissa aspekter som plats är av största vikt.

För företagare är den viktigaste fördelen jämfört med uthyrning långsiktig säkerhet. Du behöver inte oroa dig för hyresökningar och kommer också att skörda fördelarna med kapitaltillväxt. Skulle du behöva framtida finansiering för att expandera, kan du re-mortgage och även ändra layouter av lokalerna, så länge det stannar i överensstämmelse med bestämmelserna.

Visa kommersiell egendom i Turkiet

När man tittar på potentiella lokaler, är dessa aspekter viktiga att ta hänsyn till...

Utrymme: Trånga arbetsmiljöer kan hindra den dagliga skötslen och skapa kaos och disorganisation. Den främre delen av affärsfastigheten avser områden där kunderna kommer in och serveras, medan baksidan är lagrings- och arbetsområden, som köket i en restaurang. Båda måste undersökas noggrant.

Parkering och transport: Finns det tillräckligt med parkeringsplatser för dig, anställda och framtida kunder? Kommer lokala bussvägar att ligga i närheten, eller kommer kunderna att behöva åka buss eller taxi?

Atmosfär: Medan inredning och estetiska utseende lätt förändras, har du en framtida vision för att atmosfären ska matcha din stil och ditt varumärke. Elegant marknadsföring, lyxvaror i ett gammalt kontorslokal vänder bort kunderna.

Juridiska begränsningar: När du tittar på lokaler, finns det vissa licensbegränsningar att överväga också. Det är till exempel olagligt i Turkiet att sälja alkohol inom 100 meter från en skola eller moské. Vissa säljare accepterar innehavskontrakt, så köpare kan återgå från försäljningen om licenser avslås.

Plats: Som en avgörande faktor är platsen allt. Om ditt företag behöver drop i kunder, borde det vara på en central, upptagen väg. Bedöm lokal demografi och kundbas. Att öppna en levande musikbar i ett förortsområde kommer bara att hämma relationerna med nya grannar. Lokaler med mycket trafik är dyrare än bakgatan, men fördelarna betalar sig övergripande.

Köpa av kommersiellafastigheter mot Bostadsfastigheter

För många som köper för att låta investerare tar affärslokaler kanten över bostäder av tre skäl. Hyresavkastning är högre och hyresgästerna vill ha långsiktig säkerhet så att de kommer att teckna ett kontrakt för var som helst mellan 5 och 10 år, medan bostadsinvånare vanligtvis bara skriver ettårskontrakt.

För det tredje är löpande kostnader för företag hyresvärdare lägre. Turkiska bostadsrättsinnehavare betalar avgifter såsom kommunala driftskostnader och reparationer medan kommersiella hyresgäster betalar alla kostnader och hävdar det tillbaka på sina skatter.

Hur man köper Turkiska kommersiella investeringsfastigheter

Som din turkiska fastighetsmäklare kommer vi att vägleda dig genom processen att köpa kommersiell fastighet i Turkiet. Ring eller email oss för att tala med en erfaren försäljningsrådgivare för mer information. Vi hjälper till med källegenskaper och kompletterar en bedömning för att avgöra vilken som passar din vision för framtiden. Se även vår portfölj av investeringsfastigheter i Turkiet, och fyll i förfrågningsformuläret för mer information.

Nyheter8.07.2021
Hur köper jag ett hus i Turkiet?
26.06.2021
Fakta som du bör känna till om du vill investera eller bo i Turkiet
18.06.2021
Fastighetsinvesteringar i Turkiet i tre huvudstadier
11.06.2021
Vanliga Missuppfattningar om Fastighetsinvesteringar i Turkiet
10.06.2021
Hur köper jag en fastighet i Turkiet säkert?
8.06.2021
Vi har ett nytt kontor i Ankara!
3.06.2021
Prisöversikt för fastigheter - Är fastigheter billiga eller dyra i Turkiet?
10.05.2021
Hur man blir en Turkisk medborgare som Pakistansk?
Läs alla nyheter
GÅ TILL
TOPPEN