Mobil +90 532 212 45 90

Ring oss +90 242 324 5494

Mina favoriter ( 0 )
Visa mina favoritobjekt

Är Det Säkert Att Köpa Fastighet i Turkiet?

2.02.2013Under de senaste 10 åren har Turkiet blivit ett ställe där fler och fler utlänningar väljer att köpa fastigheten. Inledningsvis brådskan att köpa här berodde på otroligt låga priser jämfört med de flesta europeiska länder. Det finns fortfarande många bra erbjudanden som finns och naturligtvis vädret och livsstil här är en stor attraktion också.

Is it Safe to Purchase Property in Turkey?Under denna tid, särskilt i de tidiga åren av högkonjunktur, det fanns en hel del skräckhistorier om folk köper här och antingen inte får vad de trodde att de köper, eller upptäcka att ägaren hade sålt fastigheten till mer än en köpare, eller människor bara få rippat helt och inte kunna få något tillbaka alls från deras så kallade "investeringar".

Även om de flesta av inköpen gick igenom smidigt och de flesta människor har varit mycket nöjda med sin investering är dessa sällsynta fall där det inte gick att planera fram i sociala forum etc och kan leda till ett dåligt rykte för mäklare och inköp fastıghet i Turkiet i allmänhet.

Lyckligtvis, med den ökade investeringar från utlänningar regeringen har bidragit till att sätta strängare kontroller och straff på plats som avskräcker potentiella rip off köpmän och över tiden har dessa problem mer eller mindre utrotats.

Men det innebär inte att säga att du ska ta allt för givet och få blasé om att köpa här. Förutsatt att du gör saker på rätt sätt så är det mycket säkert att köpa fastighet i Turkiet.

Säkert sätt att köpa fastighet

Det första du bör göra är att hitta en ansedd advokat. Vissa människor säger att du inte behöver en att köpa här och du kan bara använda fastighetsmäklare att göra det nödvändiga pappersarbetet men med extra skydd från en oberoende advokat ger sinnesro till köparen, vilket är viktigt när man köper ett hus utomlands .

Mäklaren kan arbeta med advokat för att utarbeta avtalen och köparen vet att de har någon som uteslutande handlar på deras vägnar och inte andra parter. Mäklaren erbjuder andra tjänster som också är ovärderlig som en utlänning lösa in ett nytt land, som hjälper dig att få ett skattenummer, bankkonto, uppehållstillstånd tillståndsansökningar, vatten och el, försäkring och även möbler om det behövs.

Även om fastighetsmäklare borde ha kontrollerat av lagfarten innan reklam egenskapen, att se till att den person som hävdar att de äger fastigheten faktiskt gör egna det kommer advokaten att göra de kontroller som krävs på lagfarten för din räkning bara för att se att de gör. De bör också kontrollera om de gärningar har erbjudits för säkerheter för eventuella lån eller om ägaren har några utestående skulder som du kan vara ansvarig för om du köper fastigheten.

När en turkisk person vill köpa ett hus här i Turkiet de kan ha av lagfarten inom en dag eller två, men utlänningar kräver tillstånd från militären. Anledningen till detta är att utlänningar inte får köpa nära till alla militärbaser. Förr i tiden detta används för att ta allt från 3 månader upp till ett år genom att till Ankara men 2012 var det en stor omorganisation av uppsättningen upp och saker nu göras på en mer lokal nivå, vilket innebär att det tar ca 4 veckor.

Normalt skulle du betala några pengar i förskott och resten när du får lagfarten (TAPU på turkiska). Förr i tiden på grund av den tid köparen skulle behöva vänta på sina pengar om de väntade på TAPU kommer igenom, skulle du betala 90% men nu kan vara beredda att acceptera mindre handpenning, vilket återigen ger dig lite mer sinnesfrid. Återigen bör detta diskuteras med dig och fastighetsmäklare och jurist och skrivs in i kontraktet.

Dessutom kanske du undrar om standarden på byggnader i Turkiet. Tja, eftersom den stora jordbävningen i Istanbul varje ny byggnad måste uppfylla vissa normer och dessa kontroller tas på största allvar. Byggare kan hamna i fängelse i upp till 5 år om de inte uppfyller och igen, på grund av ökningen av inköp utlänningar, företag höjer sina standarder för att tillfredsställa sina kunders problem.

Köp inte fastighet från servitör, smycken säljare, etc

Så ge du gör din forskning på fastighetsmäklare och kontrollerar att de är seriösa. Hur länge har de varit i branschen, vet du någon som köpt via dem och har du sett deras kontor? Köp inte från en servitör eller någon som känner någon.

Och även bör du hitta en lokal oberoende advokat som kan tala ditt språk väl, eller åtminstone en som du kan kommunicera väl med, om du delar engelska som andraspråk till exempel. Detta är viktigt eftersom du inte vill ha någon missförstånd.

Om du gör dessa saker så är det lika säkert att köpa fastighet i Turkiet som det skulle vara i något land som har goda professionella normer.

Nyheter3.03.2021
Spain Homes är Online med sitt Förnyade Ansikte Nu!
16.02.2021
Utländska Investerare Vill Ha Sina Fastigheter i Turkiet!
4.02.2021
Bitcoin toppad, vinst realiserad i fastigheter
28.12.2020
Guiden för fastighetsköp: Istanbul på 6 språk har lanserats.
11.11.2020
Covid-19-vaccinet är klart med bidrag från turkiska forskare i Tyskland
19.09.2020
Du kan köpa en fastighet med kryptovaluta med bara ett klick
19.08.2020
Arkitektoniska husstilar i Turkiet
11.08.2020
Explore Turkish Realty Första Utgåvan Publicerad
Läs alla nyheter
GÅ TILL
TOPPEN