Ring oss +90 242 324 5494

Mina favoriter ( 0 )
Visa mina favoritobjekt

Kostnad för Levande i Turkiet

20.3.2018

kostnad för levande i Turkiet är en drivande faktor som hjälper utvandrare besluta om.Otvivelaktig, kostnad för levande i Turkiet är en drivande faktor som hjälper utvandrare besluta om de borde flytt här permanent. Det gammal ålder som säger att pengar gör att världen går runt är definitivt sant när det komma gäller våra livsstilsval, men Turkiet kan vara en överraskande billig plats att liv. Innan vi börjar titta på genomsnittliga kostnader dock, det finns några faktorer ha att tänka på.

Vad är Minimilönen i Turkiet?

Minimilönen är 1780 lira per månad med arbetsgivaren som betalar all socialförsäkringsinstitution. En enda person med hyran att betala skulle ha en extremt grundläggande livsstil för detta belopp.

Regionala Skillnader i Kostnad för Levande

Som med någon annanstans i världen, Att bo i en stad medför högre kostnader. I Turkiet är den dyraste platsen att liv Istanbul, en upptagen centrum av affärer, finans, turism och ekonomisk. Samt högre hyror, allmän dag till dag kostar som transporter, mat, shopping och nattliv är dyrare. En familj som inte behöver betala hyra eller en inteckning kan ha en bra livsstil för ungefär 5000 lira per månad.

Men på Egeiska och Medelhavskusten, kostnad för levande sjunker dramatiskt. Jämföra med populära utvandrare destinationer som Fethiye, det är ungefär 20% dyrare att liv i Istanbul. Ett utvandrare par vem äger egendom i Fethiye kan njuta av en medelklass livsstil för i genomsnitt 3000 lire per månad.

Växlingskurs och Hög Interesse Sparande Konton

För närvarande, många utvandrare som får pension från sitt hemland njuter av en lyxig livsstil tack vare en utmärkt växelkurs mellan den turkiska lira och andra valutor som pund, euro och amerikanska dollar.

Om du får pension eller månatlig inkomst i utländsk valuta och beslutar om du har råd att leva i Turkiet, kom ihåg att faktor i fluktuerande valutakurser.

Många utvandrare sätter också sitt kapital i höga intresse sparande konton och lever av det intresse som de dra sig tillbaka varje månad. Från 8 till 10%, för alla med betydande tillgångar, detta är ett fördelaktigt sätt att finansiera levnadskostnader.

Så, låt oss knyta några siffror för att ta reda på vad som är dyrt och vad är billigt i Turkiet.

kostnad för levande i Turkiet är en drivande faktor som hjälper utvandrare besluta om.

Fördelning av Kostnad för Levande i Turkiet

Körning och Fordon Stöd

Även om kostnaden för bensin inte är lika hög som europeiska länder som Grekland eller Portugal, det är fortfarande dubbelt så mycket som i USA och Ryssland. Av den anledningen driver många Turkar dieselbilar som medför lägre kostnader. Bilägare bör också avsätta ungefär 3000 lira år för utgifter som MOT, försäkring och reparationer.

Friskvård och Vistelse

Du behöver ett uppehållstillstånd för att stanna i Turkiet längre än 90 dagar och om du är under 65 år, kommer också att behöva obligatorisk vård. Ett par som köper ett årslängt uppehållstillstånd och att välja in i det statliga körda socialförsäkringsinstitution-systemet för utlänningar borde faktor i ungefär 7000 lira per år.

Hushållsräkningar

Det är här kostnad för levande i Turkiet ser ljust ut eftersom köra ett hushåll är exceptionellt billigt. Du behöver inte köpa en tv-licens, och i specifika områden bort från Istanbul och storstäderna, hyra kan vara så låg som 700 lira per månad.
I de flesta hus, gas köpa också i flaskor från lokala butiker, och en stor flaska kostar i genomsnitt 100 lira kan vara så länge som ett år. (Följande beräknade citat är genomsnittspriser.)

Elkraft: 150 lira per månad men detta kan minskas drastiskt genom att man begränsar användningen av luftkonditionering.

Vatten och Avloppsnät: 40 lira per månad

Gemensamt Underhåll: 100 till 500 lira per månad beroende på de erbjudna faciliteterna.

Råd Badger Dog: 200 lira per år beroende på innehavare av teckningsoptioner och prisband på din egendom

Försäkring: Deprem försäkring i Turkiet är obligatorisk. Avvikande från 200 till 400 lira beror kostnaden på var du köper egendom och storleken på den. Brand, stöld och skador skydd är frivilligt och kostnaderna varierar från leverantör till leverantör.

Telefon, Internet och Satellit-TV: Det finns ett priskrig mellan Türk Telekom och underhållnings främmande, vilket betyder att det finns några fantastiska erbjudanden på spel. Till exempel erbjuder Turk Telekom obegränsat internet, telefon krav,satellit-TV paket som visar engelska och turkiska kanaler allt för bara 71 lira per månad.

Vidare Läsning: Om du inte redan har köpt fastighet i Turkiet, denna artikel om kostnader och extra kostnader kommer att hjälpa dig. Alternativt, om du har några frågor om att bo i Turkiet, kontakta våra försäljning representativ, vilka hjälper dig gärna.

Ovanstående siffror uppdateras årligen av en moderator. Senast uppdaterad: 20.03.2018

Nyheter12.12.2018
Underbyggnations fastigheter är nu tillgängliga för turkiskt medborgarskap genom investeringar
1.12.2018
Den Digitala Titel Akt Epoken Börjar i Turkiet
12.11.2018
Varför lyxfastigheter i Kalkan lockar internationella köpare
29.10.2018
Världens största Internationella Istanbul flygplatsen öppnar idag
1.10.2018
Vårt kontor i Spanien är öppet för affärer
24.9.2018
Trabzon Homes tillkännagav öppnandet av Trabzon Homes hemsida
19.9.2018
Nya och förenklade regler om vägen till Turkiskt medborgarskap
17.9.2018
Investeringar i Antalya är Fortfarande Populär hos Utländska Köpare
Läs alla nyheter
GÅ TILL
TOPPEN
Vi anställer