Mobil +90 532 212 45 90

Ring oss +90 242 324 5494

Mina favoriter ( 0 )
Visa mina favoritobjekt

Nya och förenklade regler om vägen till Turkiskt medborgarskap

19.9.2018

Nya och förenklade regler om vägen till Turkiskt medborgarskap* Uppdatering: I enlighet med det beslut som offentliggjordes i den officiella tidningen har ett nytt kapitel lagts till förordningen den 07.12.2018. Utlänningar som reglerar kontrakt från notarie för bostads försäljning och åtar sig att köpa en fastighet värd 250.000 USD kan få turkiskt medborgarskap. Läs mer nyheterna

Med det beslut som publicerades den 19.09.2018 i den officiella tidningen ändrades vissa bestämmelser om överlåtelse av utlänningar till turkiskt medborgarskap. Turkiskt medborgarskap kommer att ges direkt till utlänningar som köper en fastigheter i Turkiet för minst 250.000 USD.

Eftersom denna lag förklarats av turkiska presidenten bara igår, förväntar vi oss den nya kungörelsen och instruktionerna via Immigration Directorate, Land Registry och Cadastre General Directorate och Inrikesministeriet och skattekontoret. All instruktion om nya medborgaregler kommer att vara tydlig inom några veckor. Vi rekommenderar dig att anmäla dig till nyhetsbrevet för att få uppdateringar till din email.

Parlamentets nya villkor för utlänningar att få turkiskt medborgarskap. Beloppet för utlänningar som har rätt till turkiskt medborgarskap reduceras till 500.000 USD från 2.000.000 USD. Beloppet som gäller för att få turkiskt medborgarskap genom förvärv av egendom reducerades till 250.000 USD från 1.000.000 USD. Anställningsgränsen reducerades också till 50 från 100 personer.

Enligt de senaste uppdateringarna om den turkiska medborgarrätten som offentliggjordes i den officiella tidningen kan utlänningar som uppfyller följande kriterier ansöka om turkiskt medborgarskap i undantagsfall med ministerrådets beslut:

• Bevisat av ekonomiministeriet för att göra den fasta investeringen i ett belopp av minst 500.000 USD;
• Bevisat av ministeriet för miljö och urbanism att köpa fastigheter till ett belopp om minst 250.000 USD förutsatt att det är registrerat i lagfarts registret att inte säljas innom 3 år,
• Bevisat av arbets- och socialförsäkringsministeriet att anställa minst 50 anställda,
• Bevisat av bankförordningen och tillsynsmyndigheten att deponera minst 500.000 USD i banker som är verksamma i Turkiet under förutsättning att beloppet ska beållas i bankerna i tre år,
• Bevisad av statskassens underskrift att köpa statsskuldinstrument för minst 500.000 USD förutsatt att sådana instrument ska behållas i tre år.

Ytterligare information: Se medborgarskapet i Turkiet om du har fler frågor om det turkiska medborgarskapet.

Nyheter20.11.2019
Hälsoturism i Turkiet
8.11.2019
Att alltid vara i röst: Turkiska fastighetsmarknaden
5.11.2019
Hur gör golf Belek attraktiv?
30.10.2019
Bursa Homes är etablerat
12.10.2019
Kärlekshistoria från Mexiko till Antalya
6.10.2019
56:e Antalya Golden Orange Film Festival börjar 26 Oktober
1.10.2019
TEKCE Academy är född!
17.9.2019
Direkt charterflyg startar från Antalya till Indien
Läs alla nyheter
GÅ TILL
TOPPEN