Mobil +90 532 212 45 90

Ring oss +90 242 324 5494

Mina favoriter ( 0 )
Visa mina favoritobjekt

Nya preferenser på den turkiska fastighetsmarknaden efter Covid-19

14.07.2020

När vi går vidare in i den globala pandemin och förbuden mot offentliga platser lyftas långsamt planerar många människor stora förändringar i livet för att skydda sig själva och familjer. Och dessa förändringar har verkligen en varaktig effekt på fastigheter i Turkiet.

Covid-19: Turkiska fastighetsimplikationer

Turkiet rankas som 14: e bland världens mest fördelaktiga fastighetsmarknader för utlänningar. Enligt uppgifterna från det turkiska statistiska institutet hoppade antalet fastigheter som såldes till utlänningar med 11% och nådde 11 068 under perioden januari-mars i år trots en kortvarig stagnation på fastighetsmarknaden på grund av koronaviruspandemin.

Virtuella fastighetsresor

Nya trender inom fastighetssektorn under Covid-19

1. Virtuella fastighetsresor

Det är uppenbart att hur människor upplever att köpa fastigheter på marknaden redan påverkas av COVID-19-relaterade begränsningar. Men det är också möjligt att upplevelsen av att spendera så mycket tid hemma kommer att förändra hur folk känner för hus i allmänhet. Därför har homebuyer-preferenser förändrats under dessa tider, med fler virtuella turer och ansiktsmasker och färre öppna husvyer. Metoden för att leta efter egenskaper förändras också under effekterna av COVID-19. Vissa köpare gör fortfarande bostadsköp utan att någonsin ha tagit fot i ett hus!

Det kanske låter lite konstigt att köpa en fastighet i ett främmande land via telefon för de flesta. Men om du har att göra med ett professionellt fastighetsbolag, kommer det att visa sig vara en fördel i vissa fall. Vid denna exakta punkt erbjuder Antalya Homes köpare en smidig och transparent process att köpa via telefon. Om du inte kan resa till Turkiet på grund av omständigheterna, är Teleproperty lösningen för dig. TeleProperty är en Antalya Homes-tjänst där köpare kan köpa sitt drömhus även utan att besöka det. Som uppfinnarna av TeleProperty har vi slutfört fastighetsförsäljning per telefon varje månad 2-3 gånger med nollfel sedan 2008. Läs mer om TeleProperty.

Tendens till privata hus

2. Tendens till privata hus

Coronaviruspandemin har ökat efterfrågan på villor och villahus i Turkiet. Efterfrågan har ökat snabbt och köpare som bor i centrala distrikt, komplex och lägenheter vill nu flytta ut från dessa områden. Köpare tittar närmare på små städer över stadens epicenters för att göra det möjligt för dem att öva social distans mer effektivt. Många vill nu ha en liten stad där de kan känna att de befinner sig i ett mindre tätt område för säkerhets- och integritetsändamål på grund av den nuvarande pandemikrisen.

Under COVID-19 har familjer som har isolerat sig och tillbringat mer tid under ett tak kommit att uppskatta förmågan att hitta privat utrymme i sitt hem. Människor har svårt att hantera hem och arbetsliv i sina små hus. Makar som arbetar i samma rum skapar olika problem. Därför söker köpare nu hem med extra rum och privata utrymmen.

Vissa köpare tror att situationen kommer att fortsätta under sommaren och därmed vill ha en pool och vill plantera frukt eller grönsaker i deras trädgårdar, och vill ha mer utomhusutrymme. Husägare kan värdera privat trädgård mer än någonsin efter COVID-19. Underhållning utanför har också blivit mer populärt medan människor utövar social distans, så hus med stora trädgårdar kan vara på husköparens lista över prioriteringar under de kommande månaderna.

Att köpa en fastighet i Turkiet av Antalya Homes ®

Som ett ledande turkiskt fastighetsföretag med kontor över hela Turkiet kan vi svara på dina frågor, visa exempel på betalningsplaner, välja fastigheter för dig att se och lyfta fram områden som passar din livsstil och vad du vill uppnå med denna fastighetsinvestering.

Oavsett vilken situation du är, kan du vara säker på att Antalya Homes täcker dina behov och tillhandahåller en mängd olika egenskaper med förhållanden som är lämpliga för dina preferenser just nu. Se vår omfattande portfölj av privata hus och villor till salu i Turkiet och fyll i förfrågningsformuläret eller använd chattmeddelandefunktionen för att ta reda på mer information.

Artiklar du kanske är intresserad av ...

Turkiet avslöjade COVID-19 normaliseringsplanCovid-19 och Dess Effekter på den Turkiska FastighetsmarknadenHur kämpar Turkiet mot COVID-19?
Nyheter8.07.2021
Hur köper jag ett hus i Turkiet?
26.06.2021
Fakta som du bör känna till om du vill investera eller bo i Turkiet
18.06.2021
Fastighetsinvesteringar i Turkiet i tre huvudstadier
11.06.2021
Vanliga Missuppfattningar om Fastighetsinvesteringar i Turkiet
10.06.2021
Hur köper jag en fastighet i Turkiet säkert?
8.06.2021
Vi har ett nytt kontor i Ankara!
3.06.2021
Prisöversikt för fastigheter - Är fastigheter billiga eller dyra i Turkiet?
10.05.2021
Hur man blir en Turkisk medborgare som Pakistansk?
Läs alla nyheter
GÅ TILL
TOPPEN