Mobil +90 532 212 45 90

Ring oss +90 242 324 5494

Mina favoriter ( 0 )
Visa mina favoritobjekt

Utländska husköpare tjänar 1 års Permitbosättning i Turkiet

19.04.2013

Residence Permit document in Turkey is shown in this picture.Regeringen förlänger uppehållstillstånd i Turkiet från tre månader till ett år för husköpare från utlandet med en lag ändring, som syftar till att undanröja hinder framför de utländska fastıghets köpare i Turkiet.

Uppehållstillstånd för utlänningar som köper fastigheter i Turkiet kommer att förlängas från tre månader till ett år, enligt ett meddelande i den officiella tidningen.

Hur får man uppehållstillstånd i Turkiet?

Utlänningar som köper fastigheter i Turkiet har möjlighet att få uppehållstillstånd i högst ett år, enligt ny lagstiftning om lagen av utlänningar och internationellt skydd.

Uppehållstillstånd har varit det huvudsakliga hindret för utländska köpare som planerar att köpa fastighet i Turkiet. Enligt tidigare regler, kan utlänningar stanna i landet under högst tre månader på ett turistvisum, varefter de måste lämna landet i ytterligare tre månader innan han återvände. Processen för att få uppehållstillstånd kan också vara jobbig lång.

Ömsesidighet lag Ökar fastighetsförsäljningen i Turkiet

Sektorn har upplevt en ökning av utländska fastighetsförvärv Efter antagandet av ett lagförslag förra året som bort villkoret om ömsesidighet och lättade restriktioner för försäljning av mark och fastigheter till utländska medborgare och företag. Den ömsesidighet lagen hade inneburit att en utländsk medborgare eller företag bara tilläts få egendom i ett land om medborgare eller företag från detta land kan göra samma sak i köparens hemland.

Utlänningar från olika länder har köpt nästan 11.000 fastigheter över hela Turkiet efter ömsesidighet lagen trädde i kraft nio månader sedan, enligt uppgifter från miljö-och stadsplanering ministeriet. I maj ensam, nådde utländska fastighetsförvärv i Turkiet $ 1,1 Miljard fyra gånger det totala beloppet i 2011.Tyskarna rankad först bland utländska medborgare köper fastigheter i Turkiet, med 2,557 försäljning.

Regeringens mål är att öka utländska investeringar i fastighetssektorn ytterligare genom att satsa på ömsesidighet lag och utöka tiden för vistelsen i Turkiet med ett turistvisum samt underlätta förfarandena för ett uppehållstillstånd.

Denna nya förordning bör främjas för utlänningar, sade Yusuf Hızarcıoğlu, Turkiet företrädare för nionde International Fastıghets Show som kommer att hållas i Dubai mellan den 30 april och 2 maj. Hızarcıoğlu sade att de skulle meddela deltagarna om förändringen i uppehållstillstånd till deltagare som vill köpa fastigheter i Turkiet.

Nyheter28.12.2020
Guiden för fastighetsköp: Istanbul på 6 språk har lanserats.
11.11.2020
Covid-19-vaccinet är klart med bidrag från turkiska forskare i Tyskland
19.09.2020
Du kan köpa en fastighet med kryptovaluta med bara ett klick
19.08.2020
Arkitektoniska husstilar i Turkiet
11.08.2020
Explore Turkish Realty Första Utgåvan Publicerad
27.07.2020
Bästa ställena att köpa ett semesterhus i Medelhavsområdet
16.07.2020
Det är rätt tid att köpa fastighet i Turkiet
14.07.2020
Nya preferenser på den turkiska fastighetsmarknaden efter Covid-19
Läs alla nyheter
GÅ TILL
TOPPEN