Mobil +90 532 212 45 90

Ring oss +90 242 324 5494

Mina favoriter ( 0 )
Visa mina favoritobjekt

Utländska husköpare tjänar 1 års Permitbosättning i Turkiet

19.04.2013

Residence Permit document in Turkey is shown in this picture.Regeringen förlänger uppehållstillstånd i Turkiet från tre månader till ett år för husköpare från utlandet med en lag ändring, som syftar till att undanröja hinder framför de utländska fastıghets köpare i Turkiet.

Uppehållstillstånd för utlänningar som köper fastigheter i Turkiet kommer att förlängas från tre månader till ett år, enligt ett meddelande i den officiella tidningen.

Hur får man uppehållstillstånd i Turkiet?

Utlänningar som köper fastigheter i Turkiet har möjlighet att få uppehållstillstånd i högst ett år, enligt ny lagstiftning om lagen av utlänningar och internationellt skydd.

Uppehållstillstånd har varit det huvudsakliga hindret för utländska köpare som planerar att köpa fastighet i Turkiet. Enligt tidigare regler, kan utlänningar stanna i landet under högst tre månader på ett turistvisum, varefter de måste lämna landet i ytterligare tre månader innan han återvände. Processen för att få uppehållstillstånd kan också vara jobbig lång.

Ömsesidighet lag Ökar fastighetsförsäljningen i Turkiet

Sektorn har upplevt en ökning av utländska fastighetsförvärv Efter antagandet av ett lagförslag förra året som bort villkoret om ömsesidighet och lättade restriktioner för försäljning av mark och fastigheter till utländska medborgare och företag. Den ömsesidighet lagen hade inneburit att en utländsk medborgare eller företag bara tilläts få egendom i ett land om medborgare eller företag från detta land kan göra samma sak i köparens hemland.

Utlänningar från olika länder har köpt nästan 11.000 fastigheter över hela Turkiet efter ömsesidighet lagen trädde i kraft nio månader sedan, enligt uppgifter från miljö-och stadsplanering ministeriet. I maj ensam, nådde utländska fastighetsförvärv i Turkiet $ 1,1 Miljard fyra gånger det totala beloppet i 2011.Tyskarna rankad först bland utländska medborgare köper fastigheter i Turkiet, med 2,557 försäljning.

Regeringens mål är att öka utländska investeringar i fastighetssektorn ytterligare genom att satsa på ömsesidighet lag och utöka tiden för vistelsen i Turkiet med ett turistvisum samt underlätta förfarandena för ett uppehållstillstånd.

Denna nya förordning bör främjas för utlänningar, sade Yusuf Hızarcıoğlu, Turkiet företrädare för nionde International Fastıghets Show som kommer att hållas i Dubai mellan den 30 april och 2 maj. Hızarcıoğlu sade att de skulle meddela deltagarna om förändringen i uppehållstillstånd till deltagare som vill köpa fastigheter i Turkiet.

Nyheter8.07.2021
Hur köper jag ett hus i Turkiet?
26.06.2021
Fakta som du bör känna till om du vill investera eller bo i Turkiet
18.06.2021
Fastighetsinvesteringar i Turkiet i tre huvudstadier
11.06.2021
Vanliga Missuppfattningar om Fastighetsinvesteringar i Turkiet
10.06.2021
Hur köper jag en fastighet i Turkiet säkert?
8.06.2021
Vi har ett nytt kontor i Ankara!
3.06.2021
Prisöversikt för fastigheter - Är fastigheter billiga eller dyra i Turkiet?
10.05.2021
Hur man blir en Turkisk medborgare som Pakistansk?
Läs alla nyheter
GÅ TILL
TOPPEN