Mobil +90 532 212 45 90

Ring oss +90 242 324 5494

Mina favoriter ( 0 )
Visa mina favoritobjekt

Avgift för Serviceavgifter och Underhåll av Lägenheter i Turkiet

8.05.2015

När du har köpt en lägenhet i Turkiet du behöver tänka på om serviceavgifter för underhåll av gemensamma utrymmen samt för shared services. Underhåll avgift kallas som AİDAT på turkiska. Vanligtvis Taxor beräknas i lika delar mellan lägenheterna. Men ibland en del av de gemensamma elementen tilldelas varje lägenhet ägare beroende på storleken på lägenheten i en utveckling. Så ägare av ett rum och kök kan betala mindre än ägare av 2- och 3-sovrum lägenheter.

Ägarens Association Meetings & Underhållsavgifter

Serviceavgifter och Apartment Maintenance Fee i Turkiet

Site Yönetimi innebär i turkiska Ägarföreningen. Varje beslut av ett bostadskomplex tas vid de årliga mötena i Ägarens Association. Årliga möten hålls i allmänhet i januari varje år. Varje lägenhet eller villa ägare av komplexet är naturligt medlem i Owners Association. Vid dessa möten; tidigare utbetalningar kontrolleras, årlig budget framställs, nya styrelseledamöter väljs, är aidat (underhållsavgift) om kommande beslut år fattas. Serviceavgifter ska betalas inkluderar underhåll av poolen, trädgård, hissar, belysning och städning av gemensamma utrymmen, kostnader för förvaltning, elektriska räkningar, vatten räkningar, säkerhet och vaktmästare. Varje beslut är skrivet i beslut bok som är de regler som varje fastighetsägare måste lyda.

Du måste alltid kontrollera kostnaden för serviceavgifter innan du köper en fastighet. Avgifter är oftast faktureras månadsvis eller årsvis. För lyx utveckling med en hög nivå av bekvämligheter som en stor hälsoklubb och inomhuspool avgifter årlig service är högre.

Avgifterna varierar avsevärt och kan köras från 20 euro för enda block till 300 euro per månad för en lyxiga lägenheter i Turkiet. Men om du har en 2 rum och kök i ett 2 block utveckling med en pool, små hälsoklubb och vaktmästare underhållsavgifter kommer att vara cirka 30-50 euro per månad. Då och då när hål byggnad behöver målas eller om det finns några huvudproblem måste fastställas det kan finnas ytterligare betalning. Beloppet kommer att beslutas och godkänner på det årliga mötet av ägarna med en verkställande företag med mer än 50% av röstetalet. I detta fall kommer det att finnas en ytterligare betalning från alla ägare eller höjning av serviceavgifter för ett år till exempel att samla in extra summa pengar som behövs för repairments.

Ett bostadshus med en bosatt vaktmästare har högre gemenskap avgifter än en utan, även om det är bättre att köpa i ett block med en vaktmästare. Om ett förvaltningsbolag används för att hantera och underhålla ett bostadshus, serviceavgifterna är oftast högre, men byggnaden är också sannolikt att hållas bättre.

Saker att tänka på om Aidat och Site Yönetimi

Antalya Homes råd till utländska fastighetsköpare;

- Om någon ber dig att betala aidat, betala detta mot en betalning bevis. Kom ihåg att chefen kommer att förändras nästa år och om han glömmer bokföring, måste du ha en betalnings bevis i handen.

- Betala aidat direkt till chefen eller om tillstånd att vaktmästaren. Be dem att skriva exakt belopp och exakta namnen på de månader som du betalar på betalningsbevis (makbuz).

- För att vara säker på betalningarna, kan du fråga "det beslut boken". Aidat och om det finns extra betalning uppsamlades för repair, finns det exakta beloppet är skrivet.

- Eftersom utländska fastighetsköpare inte befintliga året runt, betala på en gång för alla år i förväg. Tänk på att om du inte betalar i tid, kommer ledningen inte att betala lönen för vaktmästare, räkningar, städning, pool underhåll i tid.

- Om aidat skrivs på beslut bok och du inte betalar i tid, chef har rätt att följa din skuld fastly genom tvångsmedel kontor. Hålla god relation med chefen och låt dem veta när du kan betala. Mestadels de kommer att vänta tills du kommer till Turkiet. Om de känner att du inte har goodwill, kan du möter med verkställighet kontor på din dörr.

- Inte betala aidat på grund av dina problem med webbplatsen ledning eller vissa tjänster är inte korrekt angivna, måste upplösningen förhandlas vid årsmötena. Betalande aidat är en annan fråga. Vänligen inte blanda båda.

Njut av din lever i en egen bostad i Turkiet.

Nyheter8.07.2021
Hur köper jag ett hus i Turkiet?
26.06.2021
Fakta som du bör känna till om du vill investera eller bo i Turkiet
18.06.2021
Fastighetsinvesteringar i Turkiet i tre huvudstadier
11.06.2021
Vanliga Missuppfattningar om Fastighetsinvesteringar i Turkiet
10.06.2021
Hur köper jag en fastighet i Turkiet säkert?
8.06.2021
Vi har ett nytt kontor i Ankara!
3.06.2021
Prisöversikt för fastigheter - Är fastigheter billiga eller dyra i Turkiet?
10.05.2021
Hur man blir en Turkisk medborgare som Pakistansk?
Läs alla nyheter
GÅ TILL
TOPPEN