Mobil +90 532 212 45 90

Ring oss +90 242 324 5494

Mina favoriter ( 0 )
Visa mina favoritobjekt

Turism i Antalya är Breaking Records

19.03.2019

Turism i Antalya är Breaking Records

Turismen i Antalya bryter rekord hela tiden , de första månaderna 2019, se rekordfigurer som reser för att njuta av regionens läckerheter. Januari och februari är typiska lågsäsong månader för Turkiets resebranschen, men besökare fortsätter att komma via resebyråer från Ryssland, Tyskland och andra länder runt om i världen.

Januari och februari besökarstatistik visar en ökning på 41% från år till år, välkomnar människor över 190 år. Antalyas turistindustri syftar till att vara värd för 15 miljoner människor år 2019, en ökning med 3,6 miljoner i 2018 siffror och alla indikationer är att detta mål kan uppnås, särskilt när den officiella säsongen slår in i början av maj.

Germans in Antalya

Tyskarna var de bästa besökarna med 78 ankomster. På Berlin Tourism Fair, marknadsforskare GfK säger att deras studier visar Antalya är nu det främsta semestermålet för Tyskare, följt av Spaniens Mallorca ö och Kreta. Den ökande efterfrågan på semesterpaket är en ökning med 58% av försäljningsintäkterna. För 2019 vill Turkiet vara värd 5,5 miljoner tyskar och förväntningar är att en stor andel kommer att välja att semestra i Antalya.

Ryska researrangörer som säljer paketresor under nyårstiden krediterades också med ökade besökare till Turkiet med 34%. Av detta nummer besökte 52 ryssar Antalya. Övre top besökande nationaliteter var 15 medborgare i Mellanöstern, 12 poler och 11 briter.

Flyg till Antalya från hela världen

Under det senaste decenniet har Antalya inte bara moderniserat sin flygplats för att bli Turkiets främsta turistiska flyghub, men det ökade också flygplanen. För 2019 kommer Turkiets nationella lufttrafikföretag, Turkish Airlines (THY), att driva 41 direktflyg från 13 länder från och till Antalya flygplats.

De vill också lägga till ytterligare flyg från Saudiarabien, Libanon, Azerbajdzjan och tre ytterligare scheman från Amman, huvudstaden i Jordon. De vill också öka sina flygningar i London från två till fem och har bekräftat i månader som kommer. De kommer att starta ytterligare två direktflyg från Stuttgart och Berlin för att klara den växande populariteten för turkiska paketresor bland tyskar.

De ökade flygplanen har ändrat traditionella turismsprofiler. Pre 2000 var regionen beroende av europeiska nationaliteter för att öka inkomsterna, men de kan nu förlita sig på besökare från alla världsdelar på jorden.

Vinterresor och turism i Antalya

I många år har experter främjat att expandera Antalyas turistsäsong ut ur det traditionella Maj till oktober eftersom det har det idealiska väderklimatet att göra det. Medelhavspositionen garanterar att temperaturerna är högre än semesterorter i Egeiska havet, och under mars är det varmt nog att sola på stränderna och simma i havet.

Regionen som omfattar stadens centrum och mindre kustorter som Side har också en mängd aktiviteter året runt för att hålla gästerna på stranden, inklusive parker, affärer, nattliv, utflykter, arkeologiska platser, restauranger vid havet och arvsturer. Golfbanor i Belek är öppna året runt, liksom museer, akvarium och Kaleici gamla stan. På vägen längs österut längs kusten växer den växande staden Alanya till ett högsta resebyrå och har många attraktioner året runt.

Från semesterfirare till fastighetsägare

Från semesterfirare till fastighetsägare

Turism i Antalya är en toppmarknad i Turkiet, och denna popularitet slår ofta över på fastighetsmarknaden. Många repeterande turister köper sommarstugor, fastighetsinvesterare föredrar att köpa fastigheter i de mest populära turistdistrikten, och några går även vidare för att köpa hus och flytta till regionen.

Läs mer om varför fastighetsinvesteringar i Antalya är populära hos utländska besökare, eller kontakta oss om du vill veta mer om att investera i den turkiska fastighetsmarknaden.

Läs också...

* Anledningar att köpa fastigheter i Antalya: Från de kända Lara- och Konyaalti-distrikten till de mindre kuststäderna Side, Belek och Kalkan, presenterar regionen framtida köpare med många anledningar till att äga ett Medelhavshem är ett idealiskt ekonomiskt och livsstilsval att göra.

Nyheter8.07.2021
Hur köper jag ett hus i Turkiet?
26.06.2021
Fakta som du bör känna till om du vill investera eller bo i Turkiet
18.06.2021
Fastighetsinvesteringar i Turkiet i tre huvudstadier
11.06.2021
Vanliga Missuppfattningar om Fastighetsinvesteringar i Turkiet
10.06.2021
Hur köper jag en fastighet i Turkiet säkert?
8.06.2021
Vi har ett nytt kontor i Ankara!
3.06.2021
Prisöversikt för fastigheter - Är fastigheter billiga eller dyra i Turkiet?
10.05.2021
Hur man blir en Turkisk medborgare som Pakistansk?
Läs alla nyheter
GÅ TILL
TOPPEN