Mobil +90 532 212 45 90

Ring oss +90 242 324 5494

Mina favoriter ( 0 )
Visa mina favoritobjekt

Turkiets hemförsäljningsrapport 2019

3.02.2020

Turkiets försäljning av bostadsfastigheter 2019 uppgick till nästan 1,35 miljoner, något marginellt med 2% mindre jämfört med försäljningen 2018 enligt TurkStat, Turkiets officiella statistikmyndighet (Turkish Statistical Institute).

Summan av hemförsäljningen för 2019 motsvarar en minskning med 26.669 sålda enheter jämfört med föregående år. Första gången hemmaförsäljning noterade 37,9% med 511.682 försäljningar och fastighetsförsäljning på hemmaplan på 837.047 (62,1%). Försäljningen till utlänningar uppgick till 45.483 fastighetstransaktioner, en ökning med 14,7% jämfört med samma tid föregående år.

Istanbul: Turkiets favoritstad för fastigheter 2019

Hemförsäljning i Turkiet för 2019

Istanbul rankas som Turkiets favoritstad och toppturistdestination med en hemförsäljning på 237.675 (17,6%) under 2019 års fastighetsförsäljning i Istanbul toppade under sommarmånaderna juli och augusti, med en registrerad höjning i september försäljning stimulerad av centralbankens intresse räntesänkning. Lägre räntor för bostadslån och insättningar har stimulerat bostadsförsäljningen. Offentliga fastighetsförsäljningar hoppade 54,4% från året innan i november, visade officiella uppgifter, vilket återspeglar de lägre lånekostnaderna efter att centralbanken i Republiken Turkiet (CBRT) sänkte räntorna från 24% till 12% gradvis under åtta penningpolitiska möten under hela 2019.

Den monetära lättnadscykeln har lett till att offentliga långivare och vissa privata banker har sänkt räntorna, inklusive bostadslåneräntorna för att uppmuntra den inhemska efterfrågan och stödja återhämtningen i ekonomin.

På andra plats ligger Turkiets huvudstad Ankara med 132.486 (9,8%) bostadsförsäljning och det egeiska provinsen Izmir registrerade 79.221 (5,9%) av den totala bostadsförsäljningen 2019.

Turkiets utländska hemförsäljning 2019

Turkiets utländska hemförsäljning 2019

Utländska medborgare köpte 45.483 hus i hela Turkiet under 2019 och representerar en ökning med 14,7% i försäljningen jämfört med föregående år. Istanbul är fortfarande Turkiets favoritstad för utländska köpare med ett rekord på 20.857 hemköp. På andra plats noterade den populära medelhavsresorten och porten till den turkiska Rivera, Antalya, 8.951 hemförsäljning under 2019 Turkiets huvudstad Ankara såg 2.539 hem sålda till utländska medborgare, följt av trädgårdsstaden, Bursa med 2.213 hemförsäljning till utlänningar under 2019.

Irakiska medborgare dominerade Turkiets antal utländska försäljningar med 7.596 transaktioner, följt av Iran med 5.423 hemförsäljningar. Den ryska aptiten för turkiska fastigheter noterade 2.893 fastighetstransaktioner. Medborgare från kungariket Saudiarabien köpte 2.208 fastigheter under 2019, och afghanska medborgare noterade 2.191 hemförsäljningar.

6 skäl till varför utlänningar köper i Turkiet

Det finns flera anledningar till att utlänningar lockas till att köpa fastigheter i Turkiet.

1: Medborgarskap

Med en av de mest prisvärda vägarna för medborgarskap erbjuder Turkiet ett pass med köp av en fastighet för endast $ 250.000 USD. Villkor gäller, till exempel fastigheten måste köpas med egenfinansiering (ingen banklån), betalas i sin helhet och hålls i minst tre år innan försäljningen. Och med hela förfarandet som bara tar några månader är det en mycket snabb och prisvärd verklighet när man köper en fastighet i Turkiet att bli ett tvåstatligt medborgare med turkiskt medborgarskap. Du kan också titta på andra medborgarskapsprogram som turkoskortet. (Läs mer om turkoskortsystemet.)

2: Prisvärdhet

Den turkiska liran har deprecierats avsevärt de senaste åren. Med sådana avskrivningar kommer stort värde för pengarna. Fastigheter och levnadskostnaderna och är mycket prisvärda i Turkiet jämfört med de flesta OECD-länder. Din hemvaluta ger dig mycket mer i Turkiet, och som ett resultat kan högre levnadsstandard åtnjutas för mindre.

3: Plats

Turkiets strategiska läge mellan Europa och Asien har banat vägen för världens största flygplats, den nya Istanbul International Airport (IST). Fas ett är byggt på den europeiska sidan av Istanbul och är nu öppet och driver flyg. Den nya Istanbul International Airport har kapacitet att välkomna två hundra miljoner passagerare och inneha titeln till världens största flygplats efter slutförandet av byggfasen.

Turkiets strategiska läge ger bekvämligheten i Europa inom några timmars flygtid, med Storbritannien och större delen av Mellanöstern bara fyra timmar bort. Med slutförandet av världens största flygplats kommer resenärer att kunna flyga till fler destinationer än någonsin tidigare. Flygplatsutvidgningen beräknas öka turismen i Turkiet med femtio miljoner turister och skapa turismintäkter på femtio miljarder dollar år 2023. (Läs mer om Turkiet 2023 Tourism Vision plan.)

Turkiet

4: Klimat

Fastighetsägande skapas för att bo, men det är den stora naturen som skapar möjlighet till livsstil. Många besökare kommer till Turkiet för att njuta av mångfalden i fyra säsonger av väder. Och även om många turister tekniskt har fyra säsonger i sina hemländer, är det inte alltid möjligt att njuta av en vit vinter i snön och en soltänkt sommarsimning i det varma Medelhavet. Det är en av de tvingande orsakerna till att Turkiet lockar många turister från hela världen, eftersom det är en av de få platserna du kan njuta av att åka skidor i snön och simma i havet på samma dag!

5: Landskap

Turkiet erbjuder hisnande scener med en mängd olika landskap i ett land. Från vidsträckta, torra öknar, till snötäckta bergstoppar, turkosa havslandskap och strandsandstränder, obeskrivbara lysande vita terrasserade pooler med naturliga varma källor, tallskogar, böljande gröna kullar och expansiva sjöar som delar gröna bergsklyfter.

6: Rikt arv och historia

Turkiet är hem för sjutton UNESCO: s världsarvslistor, men inte bara några platser. Vi talar antika storstäder byggda av imperier och civilisationer från tusentals år sedan. Och glöm inte att bläddra igenom artefakter bakom glasskärmar, många av dessa gamla städer använda uppslukande upplevelser. Sprawling antika städer fungerar som promenader genom arkeologiska platser för dig att njuta av en lugn slingrande i samma stadsgator som invånarna gjorde för tusentals år sedan. Sitt i sätena på de antika teatrarna och upplev samma utsiktspublik som åtnjuts från tidigare tider. Detta är gammal historia på nära håll och personlig, och bara ett av de många anledningarna till att locka turister, och varför investerare köper fastigheter i Turkiet.

Vidare läsning...

• Att alltid vara i Vogue: Turkisk fastighetsmarknad: Som en av de heta platserna för fastighetsförsäljning lockar Turkiet både lokala och utländska köpare och investerare med sina charmiga naturliga skönheter. Dessutom ger Turkiet en chans att ansöka om turkiskt medborgarskap genom att köpa fastigheter till överkomliga priser.

• Varför investera i turkisk fastighet?: När det gäller fastighetsinvesteringar är Turkiet ett av världens mest föredragna länder tack vare dess naturliga skönhet, livsstil och turistsektor. Låt oss lära oss i detalj! Varför ska du välja Turkiet för en bra investering?

• Är att köpa fastighet i Turkiet en bra investering?: Vi undersöker den turkiska fastighetsmarknaden för att du inte ska lämna frågetecken.

• Det bästa stället att köpa fastighet i Turkiet: Vi skrev populära platser som driver den utländska marknaden för Turkiets fastighetsmarknad för dig.

Nyheter8.07.2021
Hur köper jag ett hus i Turkiet?
26.06.2021
Fakta som du bör känna till om du vill investera eller bo i Turkiet
18.06.2021
Fastighetsinvesteringar i Turkiet i tre huvudstadier
11.06.2021
Vanliga Missuppfattningar om Fastighetsinvesteringar i Turkiet
10.06.2021
Hur köper jag en fastighet i Turkiet säkert?
8.06.2021
Vi har ett nytt kontor i Ankara!
3.06.2021
Prisöversikt för fastigheter - Är fastigheter billiga eller dyra i Turkiet?
10.05.2021
Hur man blir en Turkisk medborgare som Pakistansk?
Läs alla nyheter
GÅ TILL
TOPPEN