Mobil +90 532 212 45 90

Ring oss +90 242 324 5494

Mina favoriter ( 0 )
Visa mina favoritobjekt

Utländsk fastighetsförsäljning i Turkiet Når Rekord Siffror

21.02.2019

Utländsk fastighetsförsäljning i Turkiet nådde rekordnivåer under 2018, eftersom köpare av många nationaliteter utnyttjade den lukrativ växelkursen, snabb inköpsprocess och det nya initiativet med snabbspår för medborgarskapsprogram.

Fyrtio tusen fastigheter såldes till många nationaliteter över hela landet inklusive populära destinationer som Istanbul, Antalya och Bursa. Resultatet var en ökning med 78,4% på årsbasis, och branschinspektörerna är optimistiska och tror att trenden fortsätter.

Siffror som utgivits av Turk Stat, den officiella statistikportalen för statsstatistik, visar 2017 hemförsäljning till utlänningar på 22.234 enheter, medan data från 2018 visade en förvånand ökning till 39.663 fastigheter.

Medan de första två kvartalen 2018 började bra ökade försäljningen från juli till december, särskilt i september då regeringen sänkte beloppet för turkiskt medborgarskap genom investeringsprogramet från 1 miljon dollar till bara 250.000 USD.

Istanbul, Turkiet

4 Populära Ställen för Utländsk Fastighets Försäljning i Turkiet

1: Istanbul: Hem för Turkiets Mega-projekt

I linje med tidigare år var den främsta destinationen för utlänningar som köper turkiska fastigheter Istanbul. Ny utveckling i utkantsområden som Buyukcekmece och Avcilar säljer till lägre priser än i stadens hjärta, och många investerare har också tittat på att köpa fastigheter i och runt Istanbuls megaprojektutvecklingar som den nya tredje flygplatsen och den planerade kanalrutten.

Antalya, Turkiet

2: Antalya-regionen: Stads- och Kust Resorts

Medelhavs regionen Antalya hamnade på andra plats. Staden och de omgivande kustnära semesterorterna har en omfattande portfölj av lyxiga och billiga lägenheter och villor, men distrikt som Alanya växer i popularitet, eftersom kommunfullmäktige ser ut att främja sig både nationellt och utomlands.

Andra populära regioner är Belek, Turkiets golf huvudstad och Kalkan, en lyx villa destination men city kommer fortfarande som ett populärt grannskap tack vare två stränder, Lara och Konyaalti som rankas som några av de bästa i landet.

Bursa, Turkiet

3: Bursa vinner favör med Golf Köpare

Bursa visar återigen att den är populär bland medborgare i Mellanöstern. Det var en eftersläntare på återutvecklingen av Turkiets bostadsmarknad, men låga priser och en kulturell likhet har lagt den högst upp på listan för köpare från GCC-länderna.

Sittande i nordvästra Anatolien är Bursa Turkiets fjärde största metropol. År 2014 fanns landmärkebyggnader i centrum och Cumalikizik-byn på UNESCO: s världsarvslista. Fastighetsköpare har också det bästa av båda världar eftersom Uludag skidåkning, är ett populärt resmål bara en timmes bilresa bort.

Trabzon, Turkiet

4: Trabzon: Den Nordöstra Pärlan

Trabzon uppträdde också på listan över de tio bästa destinationerna där utlänningar köper fastigheter. Sittande i nordöstra Turkiet vädjar den konservativa staden till golfnationaliteter, inte bara på grund av bra priser, utan för att det är en ingång till Kackarfjällen och några av de vackraste landskapen i Turkiet.

Platser som Ayder-platå och Uzungol-sjön gör det till bra helg utflykter, och den regionala platån är en av de hälsosammaste i världen. Priserna på fastigheter till salu i Trabzon börjar på cirka 150.000 TL, vilket vid dagens lukrativa växelkurser öppnar marknaden för många första gången och budgetköpare.

Mellanöste nationaliteter köpte mest fastigheter förra året, följt av ryssar som i allmänhet föredrar medelhavsområdena. För 2019 väntar industri insiders att försäljning av utländska fastighet i Turkiet kommer att nå svimlande 50.000 enheter. Eftersom investerare utnyttjar nuvarande lönsamma möjligheter, förväntar de sig också att kommersiella fastigheter ökar i popularitet.

Vidare läsning

Medborgarskap genom investering i Turkiet: Vi diskuterar fastighetsinvesteringsprogrammet för att få ett turkiskt pass, vad det innebär och fördelarna med det. Vi tittar också på andra medborgarskapsprogram som turkoskortet.

Nyheter8.07.2021
Hur köper jag ett hus i Turkiet?
26.06.2021
Fakta som du bör känna till om du vill investera eller bo i Turkiet
18.06.2021
Fastighetsinvesteringar i Turkiet i tre huvudstadier
11.06.2021
Vanliga Missuppfattningar om Fastighetsinvesteringar i Turkiet
10.06.2021
Hur köper jag en fastighet i Turkiet säkert?
8.06.2021
Vi har ett nytt kontor i Ankara!
3.06.2021
Prisöversikt för fastigheter - Är fastigheter billiga eller dyra i Turkiet?
10.05.2021
Hur man blir en Turkisk medborgare som Pakistansk?
Läs alla nyheter
GÅ TILL
TOPPEN