Mobil +90 532 212 45 90

Ring oss +90 242 324 5494

Mina favoriter ( 0 )
Visa mina favoritobjekt

Varför lyxfastigheter i Kalkan lockar internationella köpare

12.11.2018

Många utlänningar har köpt hem i Turkiet, antingen för köpa-för-låta-investera, en plats att dra sig tillbaka på sommaren eller att bo i landet året runt. Populariteten är inte svår att förstå eftersom Turkiet erbjuder en unik livsstil och prisvärda fastighetspriser, men lyxfastigheterna i Kalkan har en mer prestigefylld status, som det bästa av turkiska fastigheter.

Medan utländska köpare som har en grundbudget ofta flockars kring Altinkum på Egeiska kusten eller den livliga regionen Fethiye, lockar Kalkan investerare som vill ha en creme de la crème av en turkisk riviera livsstilen och mycket mer. Det har också vunnit en hängiven beundran bland britterna i synnerhet, varav många bor i Turkiet på officiell uppehållstillstånd.

Utan tvekan ligger denna exklusiva fastighets bransch i Turkiet vid sidan av miljonär husen i Bodrum och elitkvarteren i Istanbul. Men vad får det att stå ut mot sina närliggande orter Kas och Patara och varför flockas de lyxiga hem köparna här?

Varför Köpare Älskar Lyxfastigheterna i Kalkan

Varför lyxfastigheter i Kalkan lockar internationella köpare

1: Fantastisk Utsikt och Infinity Pooler

Kalkans geografiska läge i en liten vik och en ytterligare kuststräcka vid Medelhavets sydkust. Medan Turkiet har 5000 mil av strandlinjen, för många, Medelhavsområdet är en av de mest natursköna destinationerna i landet, och med sin prestigefyllda status på den turkiska rivieraen lockar yachter från hela världen.

Mark som ligger runt den lilla viken sträcker sig också längre inåt , vilket leder till fantastiska landskapsutsikt över blå himmel, gröna kullar och kristallblått hav. Arkitekter använder denna geografiska layout till sin fördel, och genom att de flesta fastigheter möter havet med fönster från golv till tak har ägarna en fantastisk utsikt att vakna upp till.

Ett annat viktigt tema bland 99% av dom lyxiga villor i staden är privata infinity pooler som förstärker den fantastiska utsikten. Genom att fortsätta trenden för utomhusliv, är dessa pooler en viktig försäljnings argument för köpare-eller-för investerare som hyr ut sina hem för extra inkomster.

Varför lyxfastigheter i Kalkan lockar internationella köpare

2: Rymligt levande

Tidigare byggdes det hus i Turkiet med bara två funktioner i åtanke; praktiskt och billigt. Snabbspolningen fram till dagens arkitektoniska trender, då människor vill ha stora utrymme. Det var då Kalkans lyxiga hem steg upp till podiet eftersom de erbjuder massor av det.

Att vara en medelhavs destination, dagar och kvällar, kretsar kring en utomhus livsstil och utomhus matlagning, så föreställ dig stora terrasser och uteplatser för att koppla av, äta middag och beundra dessa fantaskiska vyer.

Inomhus utrymmen är rikliga, och medan budget fastigheterna erbjuder mellan 70 och 110 kvm utrymme, har många villor i Kalkan 300 kvm eller mer, med extra rum för mångsidighet.

Bästa distrikt att köpa i

Kalkan är en exklusiv turkisk fastighets sektor i sig, men två anmärkningsvärda distrikt i staden är kända för extravaganta fastigheter som ofta säljer över 1 miljon GBP. Prestigefyllda Kisla och Komurluk ligger sida vid sida på östra sidan av bukten.

På en 30-minuters promenad från Gamla stan är det inte en central destination, men erbjuder integritet, en viktig aspekt av en miljonär livsstil. Dess västläge ger plats för en fantastisk solnedgång, och en härlig främre plats i staden, när den tänds på natten.

Om din budget inte sträcker sig så långt så kan du titta på andra distrikt som Kalamar Bay, Ortaalan och Kiziltas som ligger på andra sidan huvudvägen D400 motorvägen. Dessas fastighets portföljer innehåller underbara hem för mindre än 3.500.000 kronor.

Vidare läsning

Om du är intresserad av att köpa lyxfastigheter i Kalkan står våra lokala försäljnings representanter till förfogan för att svara på frågor och ordna visningsturer. Kontakta dem här, eller se vår Kalkan fastighets portfölj som visar moderna villor och lägenheter till salu i denna underbara kustdestination.

Nyheter11.06.2021
Vanliga Missuppfattningar om Fastighetsinvesteringar i Turkiet
10.06.2021
Hur köper jag en fastighet i Turkiet säkert?
8.06.2021
Vi har ett nytt kontor i Ankara!
3.06.2021
Prisöversikt för fastigheter - Är fastigheter billiga eller dyra i Turkiet?
10.05.2021
Hur man blir en Turkisk medborgare som Pakistansk?
13.04.2021
Bedrägliga metoder för Turkiskt medborgarskap upptäcks
1.04.2021
Ny generation högvinstiga fastighetsinvesteringar: UNIVA-Studentbostäder
3.03.2021
Spain Homes är Online med sitt Förnyade Ansikte Nu!
Läs alla nyheter
GÅ TILL
TOPPEN